четвер, 29 вересня 2022 р.

Всеукраїнський день бібліотек в дитячій бібліотеці відзначили Днем відкритих дверей

 

    Наприкінці вересня осінь дарує нам золото листопаду, різнобарв’я жоржин і своє неповторне свято – Всеукраїнський день бібліотек, яке відзначається 30 вересня.

Напередодні свята, Рахівська бібліотека для дітей запросила всіх на  День відкритих дверей.

Щирі, теплі вітання з нагоди свята лунали цілий день від давніх друзів бібліотеки та додавали святкового настрою.

Програма дня була насиченою і цікавою, адже працівники бібліотеки запропонували своїм користувачам різноманітні за форматом і змістом заходи. Протягом дня на „старих” користувачів та новачків, які вперше відвідали установу, чекали акції, конкурси, флеш-моби і розваги!

А розпочали свято учасники клубу за інтересами „Трембіта”, який діє при читальній залі бібліотеки, флеш-мобом «Бібліотека - відкритий світ читання». Дітки тримали в руках книги та декламували вірші про книгу, запрошуючи всіх до бібліотеки: починаючи з площі міста, далі біля входу до будинку культури, на сходах, біля дверей бібліотеки і зрештою в самій бібліотеці.

Зустріла гостей завідувачка бібліотекою Єва Дідик, яка привітала їх, запросила до бібліотеки та розповіла про послуги, які ми надаємо, познайомила з новинками літератури та заходами, які проводимо.

 Протягом дня до бібліотеки завітало багато діток - наших користувачів. 

Олеся Сметанюк  – вчитель групи продовженого дня ЗЗСО №1 прийшла на захід із своїми вихованцями-другокласниками. Дітки з цікавістю знайомились з бібліотекою, адже деякі тут були вперше!

Бібліотекар читальної зали провела екскурсію по бібліотеці, ознайомила  з книжковими виставками «Читай. Твори. Грай!», «Прийшов, побачив, прочитав!», «Хочу все знати», «Будь уважним на дорозі». Розповіла про книжкову „лікарню” та показала як правильно „лікувати” пошкоджені книжечки.

Бібліотекар Марія Яворенко запросила юних книголюбів на дублер-шоу «Бібліотекар на годину». Діти із захватом підтримали ініціативу та з радістю пробували себе в ролі бібліотекаря: записували нових користувачів, знайомили з довідковим апаратом бібліотеки, з змістовними книжковими виставками, навчали роботи з комп’ютером, надавали різну інформацію.

          Бібліотекар відділу обслуговування Любов Лазоряк провела мистецьку пробу «Бібліотека майбутнього. Твоє бачення». Активні читайлики долучились до дійства: писали своє бачення бібліотеки майбутнього, а потім вголос зачитували написане, ділились мріями - якою хотіли б побачити бібліотеку завтрашнього дня.

         Дітки привітали нас з днем бібліотек, написали чудові вітання та побажання на листочках у вигляді сердечка та подарували бібліотекарям. А ми в свою чергу пригощали їх солодощами)

Цього дня тут ніхто не нудьгував: свято пройшло цікаво, весело та креативно.

Двері бібліотеки завжди гостинно відчинені для маленьких рахівчан та їх батьків!

Колектив книгозбірні вітає колег, наших читачів та всіх причетних до цього свята з всеукраїнським Днем бібліотек! Перемоги і миру всім нам!







Немає коментарів:

Дописати коментар