четвер, 22 вересня 2022 р.

Буккросинг у нашій бібліотеці

 

    

    Буккросингові полички сьогодні можна побачити багато де: у школах, у кафе, у дитячих садочках і у бібліотеках. А це значить, що небайдужі читачі хочуть, щоб їхні книжки прочитали якомога більше людей, щоб потім поділитися своїми думками з приводу прочитаного. Невипадково девізом буккросинга стали слова «Перетворимо весь світ у бібліотеку!».

Ідея проекту полягає в тому, що ви прочитали книгу і не відкладаєте її в шафу, де вона нікому уже не потрібна, а передаєте далі іншому читачеві і так по ланцюжку. Виходить так, що світ перетворюється в одну велику книгарню.

В Рахівській бібліотеці для дітей цей рух почався з ініціативи самих читачів. Наші дітки-користувачі та їх батьки дарували нам книжки і коли їх зібралось вже багатенько, прийшла ідея створити буккросингий стелаж, щоб і інші дітлахи могли прочитати нову цікаву книжечку, а взамін принести вже прочитану. Так почався рух буккросингу у бібліотеці. Тим самим вони, а разом з ними й ми, бібліотекарі, долучилися до всесвітньої акції буккросингу - колообігу книг, гаслом якого є «Віддай прочитану книгу в обмін на іншу». Таким чином найбільша кількість людей матиме змогу прочитати книгу, яку читач поклав на полицю буккросингу.

    Ви ще не стали учасником буккросингу у бібліотеці? Тоді мерщій до нас!

    Нові цікаві книжки, що залишили ваші однолітки, чекають на вас!

    У вас є цікава книжка, яку ви вже прочитали? Не «замикайте» її сумувати у шухляді. Несіть до нас і її зможуть прочитати ваші ровесники.

    Станьте учасником всесвітньої гри колообігу книг!

Немає коментарів:

Дописати коментар