четвер, 13 вересня 2018 р.

Про бібліотеку вислови





Афоризми та крилаті вирази про бібліотеку

 Найбільший скарб - гарна бібліотека. (Белінський В.)

Примножуй свою бібліотеку, - але не для того, щоб мати багато книг, але щоб просвітлювати свій розум, утворювати серце, щоб творчими творами великих геніїв звеличувати свою душу. (Белінський В. Г.)

Є тільки одін дійсно невичерпний скарб - це велика бібліотека. (Буаст)

Бібліотека - місце втрати й знаходження знань, його приховування або оприлюднення. (Рут Валлах)

Як тільки я входжу в бібліотеку, я замикаю свої двері і виганяю таким чином жадібність, самолюбство, пияцтво і лінощі і всі пороки, яких джерелом є неуцтво, плід неробства і меланхолії; я поринаю в лоно вічності серед дивовижних авторів з такою гордістю, з таким почуттям самовдоволення, що готовий жаліти всіх важливих і багатих панів, які непричетні цього щастя. (Гейнзіус)

Якщо стара книгозбірня була джерелом, до якого йшли всі спраглі до знань, то нова - це водогін, що розносить живильну вологу по домівках. (Мелвіл Д'юї)

Що за насолода знаходитися в гарній бібліотеці. Дивитися на книги - і то вже щастя. Перед вами бенкет, гідний богів; ви усвідомлюєте, що можна взяти в ньому участь і наповнити до країв свою чашу. (Чарльз Лемб)

Там де процвітають бібліотеки, там мир і благодать, повага до людства і успішне вирішення найважчих соціальних проблем. (Реріх Миколай)

Бібліотека – це той храм, де завжди народжується і зберігається духовність. Пам’ятаймо, що у давнину бібліотеку називали «дім життя», «притулок мудрості», «аптека для душі». (Сухомлинський В.)

...Не означає, що бібліотеки та комп'ютери протистоять один одному. Навпаки. Їх зв'язок повинен міцніти. Комп'ютер покликаний наближати інформацію до людини, а бібліотека - сприяти її духовному розвитку. (Тюліна Н. І.)

Бібліотекар самою долею покликаний допомагати всім людям і в усьому. Він здатний це робити, бо за допомогою притаманних йому засобів і методів має найширший доступ до свідомості і душі людини. (Фонотов Г. П.)

Бібліотека - це не тільки книга. Це перш за все колосальний концентрат спресованого часу, як би сполучення тисячоліть людської думки... (Шагінян М.)


Головне в бібліографії-пошуки невідомого, прагнення розшукати потрібний для наукової чи будь-якої роботи матеріал. З цієї потреби і народилася бібліографія. Це джерело і живить її безперервне зростання (Іванов Д.)

Моя батьківщина там, де моя бібліотека (Ерзам Роттердамський)

Кожна картина, взята в галерею, і кожна порядна книга, що потрапила в бібліотеку, служать великій  справі-скупченню в країні багатств (Чехов Антон)

Шарудять сторінки в  тиші бібліотек, це саме чудовий звук з усіх, які я чув. (Кассіль Лев)

Велика частина людського знання в усіх галузях існує лише на папері, в книгах, - цієї паперової пам'яті людства… Тому лише збір книг, бібліотека є єдиною надією і не знищується пам’яттю людського роду…(Шопенгауер)  

Бібліотеки не повинні бути тільки сховищами книг, не повинні служити і для забави, для легкого читання, - вони повинні бути центрами дослідження, які є обов’язковими для будь-якої розумної істоти (Федоров Н.)


Неможливо надати більшого благодіяння молодій людині, як надати безкоштовний доступ в хорошу громадську бібліотеку(Брайт)


Бібліотеки, це - річки, де зберігаються останки великих святих(Бекон)

Джерело: http://dovidka.biz.ua/vislovi-pro-biblioteku/ Довідник цікавих фактів та корисних знань © dovidka.biz.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар