вівторок, 28 березня 2023 р.

Читай про себе! Молодіжний формат ХХІ ст.

 

  

    Наприкінці березня в усіх дитячих бібліотеках країни традиційно проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Найбільше книжкове свято року цьогоріч проходить з 27 березня по 2 квітня.

Серед циклу заходів, які ми підготували для наших користувачів і виставка літератури „Читай про себе! Молодіжний формат ХХІ ст.”.

         Діти та молодь сьогодні живуть в новому часовому форматі – потрібно встигати вчитися, розважатися, спілкуватися, самостверджуватись в житті, загартовувати характер. А як справи з читацькою культурою молоді? Ми спробували розібратися, які автори і книги є сьогодні найпопулярнішими серед дітей та юнацтва.

         Серед сучасної прози зараз дуже помітні українські молоді письменники: Сергій Гридін, Надя Біла, Анна, Лачина, Леся Воронина, Сергій Ухачевський. Вони пишуть сучасні історії про смішні та трагічні дрібниці, з яких і складається життя молодої людини. Прочитаєш – і, здається, що життя не таке вже й безглузде, його є за що полюбити.

Серед молодих людей дуже популярна також сучасна іноземна література, наприклад, твори Ульфа Старка, Марціна Палаша, Софі Кінселли, Меган Мак Дональд, всю творчість яких можна охарактеризувати одним рядком – захоплюючі пригоди. Всі ці автори представлені на виставці.

Сподіваємося, що наша книжкова виставка буде надійним навігатором для ваших читацьких вподобань.

Немає коментарів:

Дописати коментар