четвер, 2 березня 2023 р.

„Діти України читають”

 

Національна бібліотека України для дітей анонсувала серед бібліотек України Національний читацький марафон «Діти України читають», приурочене Всеукраїнському Тижню дитячого читання.

Для участі в марафоні потрібно було зняти відео, на якому дитина читає уривок із книги, що підтримувала її у 2022-му році.  

         Наша бібліотека вирішила взяти участь в марафоні та запропонувала нашій маленькій читачці долучитися.

         Мирослава Зінченко родом з Запоріжжя. Їй вісім років. З початком цієї віроломної війни її родина переїхала до нашого гірського містечка, яке стало для її сім’ї другою домівкою.

         Мирослава влилася в життя міста. З самого приїзду сюди, вона є читачкою нашої бібліотеки. Також вона із задоволенням відвідує гурток „Рукотворного мистецтва” та танцювальний гурток ЦНТДЮТ, гарно малює, полюбляє співати.

Мирослава займається також в Запорізській школі мистецтв он-лайн з своїми викладачами. Мріє стати акторкою і виступати на сцені.

Їй легко дається навчання. Дівчинка поглиблено вивчає англійську мову і звичайно дуже любить читати. Особливо вона полюбляє українську поезію, яка відволікає від поганих думок і допомагає їй пережити розлуку з рідною домівкою, родиною і друзями, а також допомагає зняти емоційне  навантаження та позбавляє надмірної тривожності у непростий час війни.

Володимир Сосюра – видатний український поет, письменник та перекладач. В його творчості потужно пробивається мотив українського патріотизму, що зараз як ніколи знаходить місце в серці кожного українця. Його поезія „Любіть Україну” – патріотичний вірш написаний ним в Києві під час ІІ світової війни, в 1944 році, і зараз, в сьогоднішніх реаліях, він зазвучав з новою силою і заграв новими барвами!

         Відео вірша Володимира Сосюри „Любіть Україну” у виконанні Мирослави Зінченко


 

Немає коментарів:

Дописати коментар