понеділок, 8 серпня 2022 р.

Цікаво та змістовно проходять канікули в дитячій бібліотеці

 

   Клуб за інтересами “Трембіта”, який діє при читальній залі дитячої бібліотеки відновив свою роботу після перерви. З того часу в клубі вже проведено ряд цікавих і змістовних заходів, про які ми вже вам розповідали.

Одне із засідань клубу було присвячено творчій роботі – дівчатка вчилися виготовляти прикраси з бісеру.

Бісероплетіння переживає в наш час новий етап свого розвитку. Прикраси з бісеру виготовлені зі смаком і якістю радують око та створюють хороший настрій. Під час навчального процесу гуртківці знайомились з різними способами плетіння і низання на дріт, волосінь та нитку. Розпочали вони з плетіння простих ланцюжків, перснів та квітів. Далі почалось знайомство дітей з такими складними техніками, як плетіння жгутів та щільне плетіння.

    Під час занять вихованці гуртка пізнають «маленькі таємниці майстерності»: як брати бісер, голку, дріт, жилку, як зробити застібки, подовжити робочу нитку, тощо.

Важливим досягненням занять з бісероплетіння є розвиток у дітей дрібної моторики руки, естетичного смаку, відчуття прекрасного; крім цього виховується охайність, точність, посидючість.

Це було перше заняття дівчаток, вони тільки вчаться, але кожна щиро раділа своїм першим роботам. Кропітка праця маленьких майстринь винагороджується появою на світ нових бісерних шедеврів, дарують радість і автору цих речей, і тому, хто отримує їх, у подарунок. І хоча це ще тільки перші кроки, але дівчатка були в захваті від своїх перших успіхів та домовились незабаром зустрітись знов!






Немає коментарів:

Дописати коментар