вівторок, 23 серпня 2022 р.

Почуття свободи серце гріє

 

    Напередодні свят - Дня державного прапора України та Дня Незалежності України, до бібліотеки-філії для дітей Рахівської публічної бібліотеки завітали дітки та вихователі міського табору Центру регіонального розвитку «Мудрик».

Темою їхнього візиту – було ознайомлення з професією БІБЛІОТЕКАР!

Гостей на вході зустріла завідувачка бібліотеки Єва Дідик, яка привітала всіх та запросила до книгозбірні.

Вона провела з дітками екскурсію по бібліотеці, разом з ними розібралась хто ж такий сучасний бібліотекар, розповіла про структуру і види бібліотек та якими професійними якостями повинен володіти бібліотекар. Дітки зацікавлено слухали, задавали питання та в кінці деякі навіть виявили бажання опанувати цю професію в майбутньому)

Але бібліотека – це не тільки книжки! Бібліотекар повинен вміти проводити цікаві та змістовні заходи. На один з таких і запросила діток завідувачка - в читальній залі для діток підготували свято присвячене Дню державного прапора України та Дню Незалежності України «Нехай у кожної дитини живе любов до України».

Ведуча  розповіла легенду про те, звідки походить назва «Україна», розповіла що історія нашої держави – це історія народу, який протягом багатьох віків боровся за свою свободу і незалежність, - це його славні лицарі Петро Сагайдачний, Іван Сірко, Максим Залізняк, Іван Мазепа, Устим Кармалюк та багато інших, які віддали своє життя за щастя народу.  

Цікаво для дітей пройшов флешмоб «Україна понад усе», де діти тримали великі літери, які разом склали слово УКРАЇНА і кожен з них читав рядок з акровірша.

Члени клубу за інтересами «Трембіта», що діє при читальній залі бібліотеки, підготували поетичний вернісаж «Ми з того краю, де трембіта грає» та читали вірші про наш край та Україну.

    Юний користувач бібліотеки Михайлик Воронцов із Херсона прийшов до бібліотеки з батьками та сестричкою та виявив бажання також продекламувати вірш Наталії Зарічної «Про Україну».

            В кінці заходу гості мали можливість переглянути відеоролик   «Вивчаємо Україну» та облаштовану книжкову виставку «Україна – це ти! Україна - це я! Незалежна і вільна, державо моя!».

Ми переможемо, виженемо окупантів з нашої землі і відновимо зруйновані міста і села. Пам’ятаймо слова Кобзаря: «Борітеся – поборете! Вам Бог помагає!»

          

  
 

Колектив Рахівської книгозбірні для дітей вітає всіх з Днем незалежності України!      


                                                      

Немає коментарів:

Дописати коментар