четвер, 4 квітня 2024 р.

„У кадрі – книга”

 

    Книга – одне з найбільших чудес, яке створила людина. Саме книги додають нам сили і натхнення, захоплюють, ставлять перед нами питання, над якими варто замислитися, допомагають нам знайти самих себе та зрозуміти інших.

Книги є різні: великі і маленькі, товсті і тоненькі, але всі беззаперечно „несуть” для нас щось нове, корисне, повчальне і цікаве.

Найбільша у світі книга була надрукована у 1832 році у Лондоні. Вона називається «Пантеон англійських героїв», її довжина – 5,7 метрів і розмір літер цієї книжки становить 15 см!

Найменша книга у світі — «Кобзар». Її створив український майстер М.Сядристий. У книжці є 12 сторінок і на кожній по 8 віршованих рядків. Сторінки настільки тонкі, що перегортати їх можна лише кінчиком загостреної волосини. Зшита книжка павутиною, а обкладинку зроблено з пелюстки безсмертника і тільки через мікроскоп можна прочитати поезії Тараса Шевченка.

В нашій бібліотеці також є свої рекордсмени – найбільша і найменша книги, і обидві - АТЛАСИ!) Розмір більшої аж пів метра!, а манюні – всього 10 см.


У нашій бібліотеці є ще багато цікавих та пізнавальних книг. Отож, чекаємо на зустріч з тобою!

Немає коментарів:

Дописати коментар