неділю, 28 лютого 2016 р.

«Знайомтесь, новинка»




                                                 (бібліофреш)
Бібліотекар
         Дітки, сьогодні я хочу представити Вашій увазі книжкову виставку «Знайомтесь, новинка!». На цій виставці для Вас представлені нові книги, які надійшли до нашої бібліотеки. Ці книги про казкових героїв та їх пригоди, сподіваюсь вони стануть вашими найкращими друзями. І разом з ними ви поринете у незвичайний, казковий світ пригод.



Дікенс, Ч.     Різдвяна пісня [Текст] : повість / Чарлз Дікенс; переказ Джилл Тавнер; пер. з англ. Ірини Бондаренко. – Тернопіль : Навчальна книга – Богдан, 2014. – 64с.
«Пхе, які нісенітниці! Дурнів, які бажають мені веселого  Різдва,  слід  посадити   на   подушки,    набиті   гостролисто   або   зварити   з   їхніми   власними    різдвяними    пудингами».
   Жалюгідний старий скнара Ебенезер Скрудж ненавидить Різдво. Чи зможе така корислива, черства і самотня людина, як він, коли-небудь змінити своє життя?
Однієї жахливої ночі Скруджа переслідують аж чотири духи. Чому вони показують йому картини минулого? Чому він бачить інших людей, які насолоджуються Різдвом? Чому духи показують Скруджу смерті малого хлопчика і нікчемного старого скнари?
Смійтеся й плачте, читаючи цю різдвяну історію. Скрудж завжди вважатиме Різдво нісенітницею чи навчиться вигукувати «Веселого Різдва усім»?
Рутківський, В.   Ганнуся [Текст]  / Володимир Рутківський – Л.: Видавництво Старого Лева, 2014. – 256  с.
Головна героїня книги – симпатична дівчинка Ганнуся, але на неї автор пропонує дивитися очима дорослого.   Він   наче  сам   присутній   у   книзі   в  ролі одного з персонажів. Це цікавий прийом: показати психологію дитини очима дорослого, не зашкарублого, а живого, який за професією є письменником й інколи поводиться як дитина.
Казки добрих сусідів [Текст] : у 4-х книгах. Кн.3: Сонцева доня: грузинські народні казки / Пер.В.І. Воробйова – К.: ТОВ «Юридична фірма «Кордон», 2005. – 112 с.
З давнини грузинський народ, як і всі народи світу, творив казку, що виховувала у людей повагу до добра і справедливості, прищеплювала любов до праці, зневагу до ледарів, брехунів і особливо до тих, хто намагався розбагатіти за рахунок чужої праці. Більшість казок українською мовою видаються вперше. Збірка розрахована на широке коло юних читачів.

Золотоголова рибка [Текст]  : вірменські народні казки / Пер. С.П. Коцупія– Київ : Юрид. фірма "Кордон", 2015.– 111с.
Вірменські народні казки вчать тому, що цінують і будуть цінувати люди: скромності, відданості, любові до рідної землі. Більшість казок українською мовою видається вперше. 

   Красуня тисяча косиць [Текст]  : узбецькі народні казки / пер. В. І. Воробйова. – К.: ТОВ "Юридична фірма "Кордон", 2015. – 112 с. – (Казки добрих сусідів : у 4-х кн. Кн. 2).
Узбецькі народні казки – яскраві високохудожні оповідки народної   творчості,   які  створювались   протягом  століть

талановитими народними казкарями. Більшість казок українською мовою видаються вперше.

Сирота [Текст]  : туркменські народні казки / пер. В. І. Воробйова. – К.: ТОВ "Юридична фірма "Кордон", 2015. – 112 с. – (Казки добрих сусідів : у 4-х кн. Кн. 1).
У книжці  зібрані   найпопулярніші   казки,   характерні  для
туркменського фольклору. Більшість казок українською мовою видаються вперше.


 Орлова, О. Подорож до країни МУРвіль [Текст]   / О. Орлова;  худож.  К. Сьомова. – К.: Гамазин, 2013. – 204 с.: ілюстр.
Чарівна країна котячої втіхи, де течуть молочно-кисельні ріки, вулиці прикрашають карамельні будиночки, а на луках поряд з дивовижними квітами зеленіє котяча м’ята. Це все – МУРвіль! Саме туди і вирушить у далеку подорож лицар Котячої слави Кексик Сірий зі своїм провідником Зефіром Білосніжним.

Артюх, А.  Поезії  Рудої Киці [Текст] / А. Артюх; іл. автора. – Х.: Фоліо, 2013. – 48 с.
Малята та їхні дорослі родичі матимуть можливість поринути у чарівний світ поезій Рудої Киці, побачити життя очима Киці, познайомитися з друзями Киці, зазирнути у мрії Киці, посміятися й посумувати, як сміються й сумують справжні Киці.
Росіцький, Р. Киця - мандрівниця зі Старого двору [Текст] / Р. Росицький. – К.: АВІАЗ, 2015. – 48 с.
Присіла одного погожого дня киця Настя на осонні, задивилася на пролітаючі літаки, і так захотілося їй в мандри податися, що спасу нема.
 Отак, недовго думаючи, зібралася вона і пішла собі. А що її чекає там, дізнаєтеся у книзі.

Шаповалов, С.  Лісовий  урок [Текст]  : вірші, загадки : для дошкільного та молодшого шкільного віку / С. Шаповалов; худож. К. Іванова. – К.: АВІАЗ, 2015. – 32 с.
До книжки увійшли веселі вірші та загадки про наших вірних друзів і до сусідів – рослин та тварин. Ці твори, ілюстровані яскравими малюнками, обов’язково сподобаються маленьким читачам. 


Чухліб, В. Пісня тоненької очеретини [Текст]  : казка / В. Чухліб; худож. К. Іванова. – К.: АВІАЗ, 2015. – 52 с.
До книги увійшли твори майстра казкового слова Василя Чухліба «Неслухняний Гарбузик», «Сонячний зайчик», «Сонечко і Світлячок» та ін.

Поклад, Н. Ластівчин привіт [Текст]  / Н. Поклад ; іл. Я. Кернер-Вернер. – Київ : АВІАЗ, 2014. – 39 с.
Книга «Ластівчин привіт» у веселій та ігровій формі знайомить   маленьких   читачів   з  навколишнім   світом.
 Веселі, добрі вірші запрошують юних читайликів у світ нев’янучої краси рідної землі.


  Надутенко, О. В. Барвиста вишиванка [Текст] / О. В. Надутенко ; худож. оформ. О. В. Коломієць. – Кіровоград : Імекс - ЛТД, 2014. – 43 с.
 Книга «Барвиста вишиванка» кіровоградської поетеси містить веселі та повчальні вірші, які допоможуть юним  читачам  пізнати   навколишній  світ, навчать любити свій рідний край, познайомлять з національними, народними та родинними святами і символами.

 Мензатюк, З. Катрусині скарби [Текст] : Оповідання / Зірка Мензатюк. - Чернівці: Видавничий дім «Букрек», 2015.-40с.
Пригоди Катрусі – це сучасні історії про давні народні надбання, які захоплено сприймаються дітьми.
Катруся живе у великому місті, а батьки її – мистецтвознавці. Отже, розповідає одноліткам, як дивно можуть поводити себе звичайні речі та де шукати справжні скарби!
Кононенко, О.   Барабашка та всі інші.  Про духів добрих і не дуже [Текст]  / Олексій Кононенко; мал. Віктора Кононенка. К.: Либідь, 2013. - 128 с.
Зі сторінок книжки, яка воскрешає забуті сторінки народної міфології, постає загадковий світ одуховленої природи.  Казкові   навчають   дітей   жити   в   гармонії  з довкіллям, поважати старших, цінувати щирість людських стосунків.


Бібліотекар ВО 1-4 кл. Галина Ворохта

Немає коментарів:

Дописати коментар