четвер, 1 грудня 2022 р.

«Ой нема ніде так любо, як у нашім краї…»

 

                «Карпати - це мій рідний край!

                                                               Мої озера і долини …»

                                                                           Ю. Шелевер

    Батьківщина для кожного з нас бере початок від тепла рідної домівки, тихої материнської пісні, чистої рідної мови. І хоч би де ми не були, куди б не пролягли наші нелегкі життєві дороги, ми завжди, хоча б у думках, повертаємось до рідних місць. Та щоб по-справжньому любити свій рідний край, його треба добре знати.

Чи добре знають своє місто: пам’ятки природи і архітектури, вулиці, якими ходять щодня?, - все це з’ясовували юні користувачі, завітавши до нашої бібліотеки на народознавчу годину «Ой нема ніде так любо, як у нашім краї…».

Бібліотекар читальної зали Марія Яворенко запросила всіх присутніх на перегляд книжкової виставки «Мій рідний край – земля моя у росах», яка знайомить присутніх з історією краю, красою квітучої землі, з літературною славою земляків, звичаями та обрядами гуцулів, докладно розповіла про літературу, яка розміщена за розділами: „Сторінки історії розповідають”, „Земля квітучої краси”, „Про рідний край поетичними рядками”, „Літературна слава моїх земляків”, „Вони творили історію”. Зробила огляд збірки гуцульського фольклору «З бабусиної скрині».

    Члени клубу за інтересами «Трембіта» взяли участь у поетичному віночку «Чари гуцульської книги». Звучали вірші наших поетів-земляків Василя Піпаша-Косівського, Марії Кабалюк-Тисянської, Ганни Томенюк, Олексія Калька, Ганни Ковбаснюк, Марії Кокіш-Гриник.

         До уваги юних користувачі було представлено он-лайн споглядання «Крокуємо рідним містом» та віртуальну подорож «Сім див Срібної Землі».

    Бібліотекар відділу обслуговування Любов Лазоряк провела вікторину «Мій рідний край», яка виявила, що юні користувачі дуже ерудовані і обізнані історією рідного міста, люблять свій край і пишаються ним!

Немає коментарів:

Дописати коментар