четвер, 28 квітня 2022 р.

Екскурсія до бібліотеки: подаруй собі радість бути читачем!


     Книга – це один з головних засобів навчання, розвитку та душевної насолоди. Спілкування з книгою допомагає оволодіти певними знаннями, прилучає до культурних надбань і цінностей українського народу, його звичаїв і традицій. І хоча сучасних дітей все більше поглинає інтернет та гаджети, ми дорослі повинні ще з дошкільного віку виховувати у дітей любов до книги, розвивати художній смак. Саме бібліотека допомагає залучати дітлахів до читання книжок.

Вихованці гуртка „Народна творчість”, що діє при Будинку дитячої та юнацької творчості завітали до нас в гості з ознайомчою екскурсією. Дітлахів зустріла бібліотекар Любов Миколаївна Лазоряк, яка ознайомила їх з правилами користування бібліотекою та поводження з книгою, книжковими виставками та тематичними полицями фонду. Вона розповіла також про періодику, яка надходить до бібліотеки-філії та про послуги, які в нас можна отримати.

Гуртківці уважно слухали розповідь бібліотекаря про діяльність дитячої книгозбірні, про історію найдревніших і сучасних бібліотек, про значення і роль книги в житті людини.

Діти ділилися враженнями про прочитані книги, пригадували прислів’я та приказки про книгу, активно задавали питання і цікавилися літературними новинками.

Юні книголюби ознайомилися з роботою бібліотеки, отримали позитивні емоції, покращили навички спілкування та звичайно стали читачами бібліотеки.

Діткам сподобалась екскурсія, про що свідчили їх посмішки та радісні оченята.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар