четвер, 21 квітня 2022 р.

«КНИГА, СПОРТ, РЕЛАКС» еко-розвідка до Дня довкілля

 

     Ми живемо на найдивовижнішій планеті, планеті світлих сонячних ранків, яскравих лагідних днів і тихих зоряних ночей, що пахнуть м'ятою та матіолою. На планеті, яка дарує найщиріші почуття закоханим, вірність друзям, рідній землі, де народився, і щастя тим, хто шанує, любить і оберігає її. 

До Дня довкілля, працівники бібліотеки-філії для дітей провели еко-розвідку «КНИГА, СПОРТ, РЕЛАКС». До бібліотеки завітали юні читайлики-рахівчани та діти з окупованих територій зі своїми батьками.

Бібліотекарка читальної зали озвучила виставку-перегляд літератури «Земля розкриває свої таємниці», ознайомила з текою «Природа – наш дім» та запросила всіх на літературно-екологічний круїз «Ми за чисте довкілля».

Члени клубу за інтересами «Світлячок» зачитали цитати та приказки про природу.

 

     Ведучі заходу наголосили, що у пресі дедалі частіше з’являються публікації про те, що вирубують ліси, міліють ріки, замулюються озера, збіднів світовий океан, пустелі поглинають родючі землі… Люди обурюються, коли бачать, як ріки перетворюються на стічні канави, всихає з дитинства знайомий ліс, задихається без води земля. Але ж це робимо ми, люди… Як казав Ламарк: «Інколи здається, що призначення людини полягає в тому, щоб знищити свій рід, попередньо зробивши земну кулю непридатною для життя».

Цікавою для діток була розповідь бібліотекарів про наш карпатський край. Ми пізнаємо його за пахощами квітучих лугів, за шелестом вітру в кронах дерев, за неповторним смаком джерельної води.

Члени клубу за інтересами «Трембіта» розповіли присутнім «Що треба робити, щоб довкілля було чистим».

        Продовження заходу відбулося на природі. З книгами про природу присутні пройшлися вулицею міста і попрямували у парк Тараса Шевченка, де завуч ЗЗСО №3 Галина Петрівна Козурак розповіла про правила поведінки на природі та провела бліц-турнір «Збереження природи - спільна справа».

     Бібліотекарі запропонували всім зробити коло і взяти участь в екологічному марафоні «Нас зібрала одна природа».

Батьки і діти відгадували загадки, за що отримували солодощі. Користувачі бібліотеки також читали поезію про природу.

Всі гарно відпочили та ще й набрались нових знань)


Немає коментарів:

Дописати коментар