вівторок, 5 квітня 2022 р.

НАЦІЯ, ЯКА ЧИТАЄ — НЕПЕРЕМОЖНА!

     Щороку чарівна весна приносить до дитячих бібліотек традиційне і довгоочікуване свято – Всеукраїнський тиждень дитячої книги. Незважаючи ні на що, захід відбувся і цьогоріч та проходив під гаслом «НАЦІЯ, ЯКА ЧИТАЄ — НЕПЕРЕМОЖНА!». І хоча цього року свято проходило в важкий воєнний час, всі ми знаємо, що читання допомагає відволіктися хоча б на деякий час від щоденних турбот, від сумної реальності.

Свято книги «Ми читаємо завзято, а читання нам – це свято!» розпочалося флешмобом, у якому взяли участь діти з батьками з тимчасово окупованих територій України «Я люблю читати!».

Бібліотекар читальної зали розповіла історію дитячої книги «З чого все починалося?» та запросила присутніх на бібліофреш «Гортаючи сторінки нових надходжень», де представила присутнім багато цікавих книг і кожен бажаючий міг знайти собі літературу до душі.

Зацікавила користувачів вікторина «Твій друг книга», де вони охоче давали відповіді на запитання.

Інтригуючим для діточок виявився літературний квест «Книги читати – усе знати!». На підготовленому бібліотекарями стенді були наліпки: назви дитячих творів до яких потрібно було підібрати автора та прислів’я про книгу, які складались з частин і їх потрібно було скласти.

     Захопила діток і презентація книжкової виставки «Книги-ювіляри 2022», яка дозволила їм поринути в загадковий світ книг, які в цьому році стали ювілярами. Це книги, що йдуть крізь віки, книги, що витримали випробування часом. Роки, десятиліття, століття несуть вони свою мудрість людям. Бібліотекар запропонувала прочитати їх, щоб поринути у світ книжкових героїв, які протягом багатьох поколінь навчають нас бути людяними, сміливими і чесними.

Дізнавшись напередодні про те, що в бібліотеці проходить доброчинна акція «Подаруй бібліотеці книгу», діти жваво відгукнулися та принесли до бібліотеки книги, які вже читали, з надією, що вони сподобаються і іншим діточкам)

Білл. Гейтс казав: «У моїх дітей звичайно буде комп’ютер, але спочатку вони отримають книгу»

Саме книга сьогодні найкраще допомагає нам відволіктися від важких думок і хвилювань. Тож читаймо більше і перемагаймо ворога разом з улюбленими книжками!  


Немає коментарів:

Дописати коментар