вівторок, 15 березня 2022 р.

Бібліотека – місце захисту, спокою і можливостей!

 

     Всі ми зараз опинилися в складних умовах, які внесли незаплановані корективи в життя кожного українця.

Але у нас своя «війна». За духовний спокій дітей, їх моральний та емоційний стан.

Дитячі бібліотекарі... зараз ми є і педагогами, і психологами, і вихователями, і друзями наших читачів. І в теперішніх реаліях робимо все від нас залежне для душевного спокою наших користувачів, розмовляємо з дітьми, зацікавлюємо, відволікаємо від негативних думок та емоцій.

Національна бібліотека України для дітей, Громадська Організація «Українська асоціація працівників бібліотек для дітей», Державна екологічна інспекція України, Національна спілка художників України за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України у рамках Року збереження природи та живого миру в Україні, ще в січні-місяці, оголосила конкурс плакатів «Майбутне планети у наших руках!».

Користувачі нашої бібліотеки також готувалися, малювали малюнки, будували плани про перемогу в конкурсі, який скоріш за все буде перенесено на післявійськовий час. Але ми не могли не поділитися з вами цими яскравими роботами, цими шедеврами дитячої руки та думки, які вони підготували у довільній живописній формі.

    Варіантів і форм виховання екологічної культури безліч. Але навчити дитину з ранніх років жити в злагоді з навколишнім середовищем – дуже важливе завдання!

Сьогодні хочемо презентувати вам роботи трьох користувачів нашої бібліотеки: Форкош Евелінки - 12 років, 6 клас, ЗЗСО №4; Томашука Олександра - 10 років, 4 клас ЗЗСО №1; Романюк Марічки - 15 років, 10 клас, ЗЗСО №3.

Їхні роботи – оригінальні, колоритні, яскраві і містять чудові задумки.

Наші діти сьогодні потребують захисту психологічного, тепла емоційного і особливої уваги. Ми прагнемо, щоб кожна дитина зрозуміла: своїм талантом та наполегливістю можна досягти будь-чого. Вони наше майбутнє, майбутнє України!

Немає коментарів:

Дописати коментар