вівторок, 8 березня 2022 р.

І кожне слово його про Україну

 

     Кожного року в березні, українці вшановують пам’ять видатного Кобзаря, патріота України – Тараса Григоровича Шевченка. Рік 2022-й особливий. Сьогодні всі ми з вами творимо історію. Ми на своєму книжковому фронті теж робимо усе від нас залежне в цій, як бачимо, вже у вітчизняній війні. Це скривавлює наші серця. Війна має бути покарана, а з цього попелу обов'язково відродиться фенікс нації, що загартовується зараз!

«Він був сином мужика і став володарем у царстві духа, - писав про Кобзаря Іван Франко. – Десять літ він томився під вагою солдатської муштри, а для волі зробив більше, ніж десять переможних армій…».

Задля вшанування пам’яті цієї насправді сакральної постаті, в нашій бібліотеці, розгорнуто книжкову виставку «Шевченко для найменших».

Для експозиції підібрано літературу, що розкриває творчий та життєвий шлях Тараса Григоровича, його спадок як письменника, художника, мислителя і борця за волю України, що став національним символом українства. Виставка допоможе діткам глибше усвідомити цінність Шевченкового Слова і дозволить поглибити знання про його величну долю та стати приводом для зміцнення рівня національної самосвідомості.

Немає коментарів:

Дописати коментар