вівторок, 16 лютого 2021 р.

Мемуари Гиккуса

УВАГА!

     Дехто вважає, що дракони – то ЛИШЕ ВИГАДКА! Що тут можна сказати?

Ласкаво просимо в Темні часи – і ви побачите, яка це ВИГАДКА! ЩО БИ НЕ КАЗАЛИ ПОТІМ, ЩО ВАС НЕ ПОПЕРЕДЖУВАЛИ!

     Гиккус  Страхітливий Окунь ІІІ (Третій) – великий майстер бою на мечах, зашіптувач драконів і найуславленіший з усіх героїв-вікінгів , які коли-небудь топтали землю. Так Гиккусові спогади відносять нас у ті часи, коли він був просттм собі хлопчиськом, і ми бачимо, яким тернистим може бути шлях великого героя. Не конче всі книжки про Гиккуса читати за порядком. Але якщо вже дуже хочеться, то він такий:

1.     Як приручити дракона;

2.     Як стати піратом;

3.     Як розмовляти по-драконському;

4.     Як зняти прокляття дракона;

5.     Як стати драконським хвісториком;

6.     Як навписати путівник героя;

7.     Як осідлати драконову бурю;

8.     Як розбити драконове серце.

         А тепер коротенько про авторку серії «Як приручити дракона»:

      Крессида Ковелл – популярна британська письменниця, автор пригодницьких романів для дітей.  Майбутня письменниця народилася в Лондоні у сімї нащадків перів Англії. Ідея циклу про драконів, зі слів Крессиди, прийшла до неї іще у дитинстві, коли дівчинка разом з батьками відпочивала на безлюдному острові. На той час у них не було телевізора та інших розваг, і тому дівчинка почала видумувати фантастичні історії про вікінгів і драконів. У 2002 році вона записала їх і оформила у першу книжку «Як приручити дракона».

      На сьогодні бібліографія Крессиди Ковелл нараховує декілька десятків книг. Більшість з них присвячена пригодам вікінга Гиккус і його друзів, але є і окрема серія про дівчинку Емілі Браун, а також кілька не серійних творів.    

    Тим  не менш, що популярна літературна серія авторки - це, звісно ж, «Як приручити дракона». У рамках цього циклу вийшло друком 17 книг, які написані від імені головного героя – Гиккуса Страхітливого Окуня ІІІ і, по суті це є її мемуарами. У книгах багато колоритних героїв, яскравих сюжетів. 

     Літературна творчість письменниці припаде до смаку дітям любого віку, тим більше, що герої у книгах ростуть разом з читачем, вчаться простим життєвим цінностям, дружать, закохуються, сваряться і ворогують з крадіями. Завдяки цьому  твори не тільки веселять дітей  і сприяють розвитку в них фантазії, а також вчать важливим життєвим цінностям.

      Так, її твори лягли в основу мультиплікаційного фільму «Як приручити дракона». У рідній Великобританії  автор відома не тільки як успішна письменниця, але й як ілюстратор особистих творів. Крім того, вона сама виховує трьох дітей, для яких і видумує фантастичні історії.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар