середу, 13 січня 2021 р.

Новинки читальної зали

 


  Мартін Р. Маленькі дослідники : транспорт / Р. Мартін; пер. з англ. Тетяни Кузьменко. – К. : Книгоглав, 2019. – 18 с. – (Серія «Дитяча полиця»).

   Ця якісна картонна книжечка стане чудовим подарунком для хлопців дошкільного віку. Адже більшість із них буквально марять різноманітною технікою. Пройти спокійно, наприклад, повз пожежну машину для них нереально? Їм надзвичайно цікаво спостерігати як транспорт рухається, виконує своє призначення.

А під обкладинкою цієї книги сховалися велосипеди та самокати, різноманітні автомобілі, автобуси, поїзди та трамваї, човни та кораблі, повітряний транспорт, вантажівки та фургони. Є що роздивлятися та досліджувати.

  А ще деякі представники техніки у цьому виданні мають таємні віконця із сюрпризами, які добре шукати та відчиняти саме маленькими пальчиками.

   Тому , без сумнівів, ця книга стане одною з найулюбленіших у всіх маленьких дослідників.


    Мартін Р. Маленькі дослідники : підводний світ/ Р. Мартін; пер. з англ. Тетяни Кузьменко. – К. : Книгоглав, 2019. – 18 с. – (Серія «Дитяча полиця»).

  Нова книжка із інтерактивної серії «Маленькі дослідники» пропонує зануритися в океанські глибини, відвідати арктичні води, доплисти до темних глибин з тамтешніми дивовижними мешканцями, а головне розповідає, як вберегти цей неймовірний світ від забруднення. За допомогою книжки читачі зможуть весело й пізнавально провести час.     

    Піднімаючи клапани-віконечка, малюки дізнаються про дивовижних істот та ареоли їхнього мешкання. З легкого та лаконічного тексту діти довідаються про тварин, що знаходяться під загрозою зникнення, відшукають затонулий корабель, пірнуть до коралового рифу тощо. Серія «Маленькі дослідники» призначена для дітей від 2 до 8 років.    

     Незабаром також вийдуть друком нові книжки серії: «Транспорт», «Комахи» та «Ферма». Для маленьких читачів вже доступні: «Моє дивовижне тіло», «Світ тварин», «Динозаври», «Космічний світ».

 


  Касдепке Ґжеґож  Міфи для дітей : оповідання / Ґжеґож  Касдепке; пер. з пол. Божени Антоняк; худож. Єва Поклевська-Козелло. – Львів : Урбіно, 2018. – 200 с. : іл.

  Ґжеґож Касдепке знайомить дітей з Олімпом, горою, де живуть грецькі боги, які без угаву бенкетують і веселяться. А ще – із Грецією звичайних смертних, де живуть люди й міфічні створіння. Робить це автор так кумедно й так незвично, що цю книжку із задоволенням читатимуть не лише дітлахи! Міфи навчають і водночас розважають завдяки авторському почуттю гумору. Сучасна мова, якою послуговується Ґжеґож Касдепке, його дотепність та відчуття слова допоможуть дітям краще пізнати й полюбити античні часи, пробудити до них справжню цікавість. Ґжеґож Касдепке – автор численних книжкових бестселерів. Лауреат Літературної премії ім. Корнеля Макушинського, він двічі здобував премію «Освіта ХХІ», а також відзнаки Польської секції IBBY та журі премії «Маленьке перо». Герої книжок Касдепке, які зустрічаються не лише в домашніх бібліотечках, а й у шкільних підручниках: Куба і Буба, дітлахи із дитсадка та незвичайна вихователька, пані Мілка, Каспер та його не завжди кмітливий тато, детектив Ниточка – ось далеко неповний перелік тих, із ким ви, можливо, уже знайомі або ще неодмінно познайомитеся! У житті Ґжеґож Касдепке обожнює послухати гарну музику, добряче посміятися і... поледарювати.

 


    100 фактів про котів і кошенят / Стів Паркер; пер. з англ. К. Козачук. – К. : Вид. група КМ-БУКС, 2018. – 48 с. : іл.

      Книжка містить 100 феноменальних фактів, чудові ілюстрації та завдання, які допоможуть дітям дізнатися все важливе про наших друзів-котів. Вони ознайомляться з типовими рисами диких і домашніх котів, навчаться піклуватися про своїх домашніх улюбленців. Для дітей молодшого шкільного віку. За допомогою яскравих малюнків, вікторин, детальних схем та позначок цікаві факти легко запам'ятовувати й тим самим розвивати свою ерудицію! Книги стануть справжнім відкриттям і чудовою нагодою зануритись у світ природи як для дітей, так і для дорослих!

 

   100 фактів про динозаврів / Стів Паркер; пер. з англ. А. Мішти. – К. :  Вид. група КМ-БУКС, 2018. – 48 с. : іл.

    Книжка в доступній формі розкриває найголовніші теми щодо доісторичного світу динозаврів у ста коротких оповіданнях. Основну інформацію викладено у формі 100 маловідомих, достовірних, незвичних та вражаючих фактів! На кожній сторінці ви знайдете чудові малюнки та фотографії, які допоможуть дітям краще зрозуміти прочитане. Це видання є ідеальним путівником у світ динозаврів для дітей молодшого шкільного віку. За допомогою яскравих малюнків, вікторин, детальних схем та позначок цікаві факти легко запам'ятовувати й тим самим розвивати свою ерудицію! Книги стануть справжнім відкриттям і чудовою нагодою зануритись у світ природи як для дітей, так і для дорослих!

    100 фактів про собак і цуценят / Камілла де ла Бедуайєр; пер. з англ. К. Козачук. – К. :  Вид. група КМ-БУКС, 2018. – 48 с. : іл.

   удова ілюстрована книжка знайомить дітей молодшого шкільного віку з представниками родини псових. Наведена різноманітна інформація про собак: діти навчаться піклуватися про новонароджене цуценя, дізнаються про найдивовижніші породи домашніх улюбленців, про звички вовків і багато іншого. Книжка містить легенди і казки про найкращих друзів людини, а також цікаві завдання. За допомогою яскравих малюнків, вікторин, детальних схем та позначок цікаві факти легко запам'ятовувати й тим самим розвивати свою ерудицію! Книги стануть справжнім відкриттям і чудовою нагодою зануритись у світ природи як для дітей, так і для дорослих!

 


   Тетельман, Ганна  Чомусики : зб. попул. дит. запитань / Ганна Тетельман – Х. : Вид. дім «Пегас», 2019. – 64 с. : іл.

     Ця книжка - збірник популярних дитячих запитань про тварин і рослин, космос і природні явища, людське тіло й те, що можна відшукати в себе вдома. Окрім того, юні читачі зможуть познайомитися з деякими світовими пам'ятками, дізнатися про незвичайні міста, зробити цукерки за давньоєгипетським рецептом і зрозуміти, чому не варто захоплюватися чіпсами.



   Сердюк, Маша  Ілон Маск : біографічні нариси / Маша Сердюк. – К. : «Агенція «ІРІО», 2019. – 144 с. : іл. – (Видатні особистості).

  Ілон Маск створює майбутнє вже сьогодні. Саме тому — це той геній, що може надихнути дітей та дорослих на будь-які мрії та цілі. Історія Ілона Маска вчить ніколи не здаватися, вірити в себе та бути впевненим у можливості неможливого.

Немає коментарів:

Дописати коментар