четвер, 5 грудня 2019 р.

Підсумки роботи гуртка "Світлячок" за 2019 рік






      В бібліотеці діє гурток «Світлячок» під гаслом «Хай міцніє з кожним роком дружба книжок і малят». Мета якого викликати в дітей почуття цікавості, поваги і шанобливого ставлення до книги.  З гуртківцями «Світлячок» проведено заходи згідно плану роботи гуртка:
          В січні проведено організаційне засідання на якому відбулося прийняття нових учасників та ознайомлено з правилами та обов’язками гуртка «Світлячок». У  березневі  дні, коли прокидається від зимового сну природа, коли зацвітають перші квіти, ми відзначаємо Шевченківські дні. Разом з  гуртківцями було проведено конкурс віршів «Палке слово Кобзаря».  Діти ознайомились з творчістю великого генія України Тараса Шевченка та декламували його вірші.


     У травневі дні з учасниками гуртка проведено інтелектуальну гру «Лабіринт удачі». Це своєрідна розумова гімнастика, яка вчить самостійно розв’язувати інтелектуальні завдання, застосовувати знання в нестандартних ситуаціях.

     Для ознайомлення дітей з історією створення книги від найдавніших часів до наших днів у  вересні з гуртківцями проведено  інформ - хвилинку «З книгою через віки».



    Книга — одне з найбільших див, створених людиною. З неї ми дізнаємося про минуле та сьогодення, вона веде у захоплюючу подорож по країні знань. Для того щоб бібліотека стала надійним другом, розкрила перед дітьми свої багатства, в листопаді з гуртківцями проведено інтелектуальну гру книгознавців «Три мудреці»,  де діти вчились самостійно вибирати книги, користуватися довідковою та періодичною літературою.





Бібліотекар відділу обслуговування                                                            Г.М. Ворохта
користувачів – дітей 1-4 класів та дошкільнят
Рахівської РДБ





План роботи гуртка «Світлячок» на 2020 рік
Січень:  Організаційне засідання гуртка: прийняття нових учасників, ознайомлення з правилами та обов’язками учасників гуртка.
Березень:                       «Сторінками Тараса Шевченка»
/декламування віршів/
Травень:               «Літературні перегони»
                                      /бібліотечна гра/
Вересень:                  «Мандрівка книжковим містом»
                           /бібліотечний урок/
Листопад:                  «Що за диво ці казки»
                                      /казковий ерудит/
Грудень:           Підсумок роботи Гуртка «Світлячок»

Немає коментарів:

Дописати коментар