четвер, 28 листопада 2019 р.

Підсумки роботи відділу обслуговування за 2019 рік










   Сьогодні бібліотека стала не лише тим місцем, де можна взяти і прочитати книгу, а й відпочити. Відділ обслуговування 5-9 класів РДБ постійно працює над пропагандою та популяризацією книги та читання. Перше враження про фонди бібліотеки читач отримує, як правило, з оформлених у ній книжкових виставок.
  В 2019 році використовувалися  всі можливості для реклами своїх послуг і фондів:,  протягом року 198 користувачів – дітей з дитячих садочків та шкіл міста з якими проводились екскурсії по бібліотеці ознайомлення з бібліотекою з книжковими виставками та правилами користування, розповсюджувалась друкована продукція.   
   «Памятка користувачу», «Як вибрати книгу для читання», буклети «Книжковий свіжачок» та «Настав час читати», та рекомендаційний список літератури «Модне читання для супер крутих».
   Бібліотекарем проводилося індивідуальні рекомендаційні бесіди і надавалася допомога в підборі книг. Систематично проводилися бесіди з користувачами про прочитані книги. Біля книжкових виставок проводилися огляди індивідуальні та групові.
   До  кожного заходу  було влаштовано книжкові викладки літератури, використовувались нові форми роботи, які можна проводити завдяки комп’ютерному обладнанню – це, перегляди відеороликів, презентацій, музичний супровід.
    Бібліотека співпрацює з школами міста. При відвідуванні цих закладів інформуємо про нові послуги, надходження книг та періодичних видань, велася робота з боржниками,  протягом року 6 користувачів-дітей займалися книгоношенням.
     Масова робота в бібліотеці була представлена наступними заходами.
05. 03.19 в читальній залі РДБ було проведено літературний круїз «Творчість це мова душі творця» до Всесвітнього дня письменника.
Бібліотекар розповіла присутнім про професію письменника якій навчаються все життя та презентувала слайд – шоу 10 сучасних українських письменників які пишуть для дітей. 
  Все, що нас оточує і не зроблене руками людей, – це природа. Спілкування з природою дає найбільшу радість до життя. Природа потребує постійної уваги і турботи. Ми повинні берегти природу, охороняти її багатства. З таким вступним словом бібліотекар відділу обслуговування 5 – 9 кл. розпочала  літературно - екологічний круїз «Природа українського краю у поетичному рядку» який було проведено: 22. 03.19р. в читальній залі РДБ.
 Ведучі розповіли багато цікавого в віршованій формі про природу українського краю.  
Читці читали вірші українських письменників Шевченка Т. Г. , Л. Українки, І. Франка М. Підгірянки. 
 20.06.19. Було проведено «Літературний кошик народної творчості»(урок-гра для користувачів 10 – 12 років)
Мета: знайомство з  жанром усної народної творчості; розвивати творчі здібності ; виховувати інтерес до читання. Урок –гра  складалася з декілька міні ігор де діти з захопленням давали відповіді на поставлені запитання. На прикінці найактивніших було відзначено невеличкими призами.
Протягом літа в бібліотеці була представлена книжкова виставка «Читай і будь лідером». 
 А 13.07.19 було проведено Всеукраїнський конкурс «Лідер читання» конкурсантка яка зайняла перше місце це учениця ЗОШ№3 6 –А кл. Романюк Марія П.. яка була нагороджена грамотою за участь у Всеукраїнському конкурсі «Лідер читання».
Саме в день коли народився письменник 12 листопада в читальній залі РДБ було проведено голосні читання Остапа Вишні «Читання до сміху»
    Мета: ознайомити дітей з творчістю Остапа Вишні, з його творами .
Біюліотекар ознайомила із життєвим і творчим шляхом українського письменника-гумориста. Самостійне мовчазне читання гуморески користувачами після чого ділилися прочитаним  та давали відповіді на запитання:
— Чи сподобалась вам гумореска?
— Які рядки твору викликали у вас сміх?
 Також  читання твору „ланцюжком”.
    Було влаштовано поличку з творами Остапа Вишні «Читання до сміху».
   


Фото-звіт









Бібліотекар відділу обслуговування                                     Лазоряк Л. М.
користувачів – дітей 5 – 9 класів
РДБ


Немає коментарів:

Дописати коментар