вівторок, 31 березня 2015 р.

Чому собаки гавкають на велосипедистів ?

  Проїжджаючи на велосипеді , можна зіткнутися з галасливим гавкотом незадоволених собак , що біжать слідом за велосипедистом . Таке ж відбувається і з автомобілями , мотоциклами. Чому псам так не подобаються ці штуки ? Виявляється , на цей рахунок є кілька пояснень.

По-перше , собаки чують краще ніж , люди. Якщо наш діапазон 20 герц - 20 кілогерц , то собаки вловлюють звуки на частоті 40 кілогерц . Простіше кажучи , рухомий велосипед звучить для них , як дряпання скла залізом.
По-друге , вигляд людини на велосипеді відрізняється від звичайного пішохода , і якщо собака не звикла до цього , вона може відчути небезпеку і почати захищатися.
Одна з думок говорить про те , що собак лякають колеса в русі. Вони не розуміють , що це , і знову ж , інстинктивно , кидаються на велосипеди або автомобілі . На жаль , іноді це може коштувати тварині життя.
Наступна теорія полягає в залишках пастушачого інстинкту у деяких собак. Якщо вівця тікає , необхідно повернути її в стадо.
Іноді собаки , таким чином , охороняють свою територію. Якщо бродячі пси довгий час живуть на одному і тому ж місці , вони захищаються від чужинців , будь то велосипедисти , пішоходи , або інші тварини. Перешкодити вторгненню - значить , підвищити свій статус домінування. Зазвичай , так затверджуються молоді пси , гавкаючи і кидаючись на ті ж велосипеди. Якщо шлях велосипедиста лежить серед приватних будинків , собаки, що живуть там , і охороняють будинки , навряд чи будуть нападати. Вони вартують свою територію , тому, якщо ви не збираєтеся вторгатися туди , небезпека вам не загрожує.

Немає коментарів:

Дописати коментар