середу, 4 березня 2015 р.

Соціальний проект : "100 тисяч книжок для сільських бібліотек"

                
 9 березня 2015 року по всій Україні стартує культурно-соціальний проект "100 тисяч книжок для сільських бібліотек", започаткований у співпраці Фундації Дарини Жолдак, Української бібліотечної асоціації та ГО "Форум видавців". 
  Мета проекту :оновлення фондів сільських бібліотек.
   Завдання: Збір художньої й навчальної дитячої літератури(видання 2000-2014 років випуску) у ЗНЗ міст України. Зібрані книги будуть передані до сільських бібліотек.
   Умови проведення благодійного збору книг: Загальний навчальний заклад, який  погодився стати учасником проекту, збиратиме книги для сіл, які розташовані найближче до його міста. Працівники згаданих закладів заздалегідь інформують учнів та їхніх  батьків про акцію. Протягом періоду із 9 по 25 березня 2015 року - триває збір книг.  Із 20 по 22 березня шкільні бібліотекарі повідомляють координаторів проекту в місті про завершення акції та кількість зібраних книг. 
  2 квітня 2015 року- Всесвітній день дитячої книги. В цей день усі зібрані книги безкоштовно будуть доставлені компанією "Нова пошта" у сільські бібліотеки.
  Презентація результатів проекту відбудеться під час "Книжкового Арсеналу" в Києві, який пройде 24-28 квітня 2015 року.
       Проект реалізується в межах проекту УБА "Читай! Формат не має значення!", одним із завдань якого є поповнення фондів бібліотек.

Немає коментарів:

Дописати коментар