четвер, 18 січня 2024 р.

Сучасні історії, які захоплюють подих

 

    Сьогодні ми представляємо вашій увазі дві сучасні книги українських авторів, що є у фонді нашої бібліотеки і які допоможуть зрозуміти дітям реалії сьогодення. Ці два видання ми отримали в кінці минулого року за сприяння #Український_інститут_книги і повірте, вони варті уваги чи не кожної дитини.

Перша з них: Крута історія перемог

Крута історія перемог / Інна Ковалишена; Мал. Galochka Ch. – К.: Моя книжкова полиця, 2023. – 164 с.

Не завжди і не всюди перемагає сила, часто єдність, продумана робота та впевненість у собі допомагають слабшим здобути перемогу над сильнішим супротивником. У книзі представлені 9 історій перемог ХХ століття.

Ці дев'ять історій доводять, що перемога залежить від багатьох факторів, але вона точно можлива. У ХХ столітті було чимало лих, але й існувало не менше перемог. Саме про них йдеться у цій книжці. Перший зимовий похід армії УНР, битва за Британію, арабські повстання, перемоги Південної Кореї, Сакартвело, бунти українців у концтаборах — ці події нагадують нам, що правда завжди перемагає силу. Історії висвітлюють несподівані деталі кампаній, доленосні рішення, показують, що інколи одна людина може все змінити, а часом і навпаки — зусиль цілої нації недостатньо, але поки ми живі — надія лишається.

Друга книга: „Дім” Тетяни Руменко

    Тетяна Руменко – мама, письменниця та видавчиня. Її нова книга «Дім» (Павлоград : Видавництво "Мушля", 2023) розрахована на маленьких любителів почитати та послухати.

«Ця історія – нагадування про те, що всі ми – кожен окремо – великі та сильні. А коли ми об’єднані – ми нездоланні». Чудові ілюстрації до книги створила Каріна Климик. І ще одна особливість книги – це книга перевертень із двома обкладинками, яку можна читати з будь-якого боку!

Ця книга об’єднала на своїх сторінках історії різних українських родин. Герої цієї книги – реальні люди – кияни-енергетики.

«У Тетяни Руменко виникла така ідея написати казочку, що от є будинок і в кожній квартирі цього будинку живуть персонажі певної професії: там і залізничники, і лікарі, і ми з сином — два електрики. Виходить, що була навала злих і недобрих створінь і ми захищали всіх від них, в нас забрали світло, а ми те світло повернули» - розповідають прототипи героїв казки, - батько і син.

Приходьте до нас, ми впевнені, вам сподобаються новинки нашого фонду!)

Немає коментарів:

Дописати коментар