четвер, 14 вересня 2023 р.

„Енеїда: давайте знайомитись!” - до 225-річчя із часу видання "Енеїди" Івана Котляревського

 

    225 років тому, в 1798 році, вийшов у світ один з найвизначніших творів української літератури - "Енеїда" Івана Петровича Котляревського. Ця поема не лише стала символом літературного Відродження, але і відзначилася своєю унікальністю в історії української та світової культури.

«Еней був парубок моторний. І хлопець хоч куди козак». Мабуть, абсолютна більшість пам’ятає ці рядки ще з шкільних років, як і те, що «Енеїда» Котляревського – це перший твір, написаний розмовною українською мовою, який ліг в основу нової української літератури.

Для ознайомлення наших користувачів з цим безсмертним твором української класики, у відділі обслуговування бібліотеки для дітей, провели захід „Енеїда: давайте знайомитись!”. Бібліотекар Любов Лазоряк розповіла діткам про Івана Котляревського, його життя і творчість, а також історію написання „Енеїди”.

Присутні спілкувалися, обговорювали підготовлений до заходу відео-ролик і відповідали на питання вікторини.

Цей захід дав можливість молодому поколінню ознайомитися з видатним твором української літератури, відчути його красу та глибину, дав можливість перенестися в світ "Енеїди", пізнати героїв, їхні пригоди та відкрити для себе багатство української мови.

"Енеїда" - це не просто поема, це скарб, який належить кожному українцю, і ми повинні дбати про його збереження та передачу майбутнім поколінням.

Немає коментарів:

Дописати коментар