вівторок, 24 січня 2023 р.

ЧИТАННЯ – найкраще дозвілля

    

    Закінчились новорічно-різдвяні свята. Чим же зайнятися, коли на дворі холодно і сиро? Звісно читати! А якщо ви ще не „розсмакували” читання, ось вам п’ять причин, які змусять вас його полюбити:

1.         Читання розвиває емпатію (співпереживання)

Читаючи художню літературу, ми опиняємося на місці іншої людини, уявляємо себе в ролі персонажів народжених фантазією письменника, намагаємось зрозуміти їх дії. Це називається емпатією

2.         Читання знижує рівень стресу

Книги — найкращі ліки від тривог і клопотів. Причина проста: коли ми занурюємось у книгу, то зосереджуємося на тексті. Згодом м’язи розслабляються, пульс сповільнюється.

3.     Читання стимулює пам’ять

На думку дослідників, наш мозок — такий самий орган, як і всі інші. Його теж треба залучати до роботи й тренувати, щоб він не «вийшов з ладу» передчасно.

4.     Читання терапевтичне

Читання сприяє новому погляду на життя й може мати психотерапевтичний ефект. Книга допомагає «добряче виплакатися й позбутись сумних думок». Читання — це справжня протиотрута від депресії.

5.     Читання допомагає швидше засинати

Усе просто: регулярно читаючи перед сном, ми розслабляємося й ніби створюємо певний ритуал. Внаслідок цього мозок і тіло отримують сигнал, який дає їм зрозуміти: пора заплющувати оченята!

         Ми підготували для вас „свіжу” добірку книг на всі смаки і випадки життя! Приходьте до нас, читайте, пізнавайте нове та з користю проводьте час!

Немає коментарів:

Дописати коментар