середу, 1 лютого 2023 р.

Книги-ювіляри 2023

 

    Книги, як і люди, мають свій день народження. Звісно, не завжди є змога чітко визначити час написання літературного твору, але деякі дати нам чітко відомі. Пропонуємо познайомитися з виставкою цікавинок, яку ми підготували для вас. Тут зібрано книги, які цьогоріч святкують своє день народження.

115 років новелі Михайла Коцюбинського „Intermezzo„ (1908)

„Intermezzo„ – імпресіоністична новела українського письменника Михайла Коцюбинського. У творі порушено проблеми душевної рівноваги, повноцінного життя, специфіки творчого процесу.

95 років патетичній сонаті Миколи Куліша „Мина Мизайло” (1928)

„Мина Мизайло” – п’єса, за визначенням Миколи Куліша, є сатиричною комедією, але у творі має місце трагічність становлення української мови й зацькованого народу, тому – трагікомедія.

 

 

 

 

 

95 років твору Володимира Винниченка „Сонячна машина” (1928)

    „Сонячна машина” – перший сучасний науково-фантастичний роман класика української літератури Володимира Винниченка. Новотворство митця знаходить своє оригінальне втілення в незвичайних поворотах людського характеру та постійно інтригує читача.

 

 

 


65 років роману Василя Барки „Жовтий князь” (1958)


   Роман „Жовтий князь” – це перший в українській літературі великий прозовий твір присвячений голодомору в Україні 1932 -1933 р.р., що забрав життя мільйонів людей.

        

 

 

 


      55 років роману Олеся Гончара „Собор” (1968)

         „Собор” – один з найвідоміших творів Олеся Гончара. Ця книга присутня в списку „1001 книга, яку ти повинен прочитати перш ніж померти”.

Приходьте, знайомтеся, читайте!

Немає коментарів:

Дописати коментар