неділю, 20 лютого 2022 р.

Єднає рідна мова

 

    
«Нація повинна боронити свою мову більше, ніж свою територію», - говорила Леся Українка. Адже територію можна відвоювати, а коли вмирає мова, то вмирає і нація.

Твердження про те, що мова – це визначальний чинник формування особисті не викликає заперечень, адже входження у світ кожної людини починається з опанування мови матері, родини.

21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови – всесвітнє свято, що було засноване з метою сприяння багатому культурному й мовному різноманіттю.

Закарпаття та зокрема Рахівщина вже деякий час знаходиться в червоній зоні карантину, що вносить свої корективи в роботу всіх установ, зокрема і бібліотек. Ми не змогли провести заплановані раніше заходи, але для невеликої кількості користувачів продемонстрували підготовлені відео-презентації. 

Виходячи з реалій сьогодення та з нагоди свята пропонуємо вам добірку кращих відео-роликів та мультимедійних презентацій присвячених цій даті, які ви зможете передивитись не виходячи з дому. Маємо надію, що вони вас зацікавлять, сподобаються і стануть в нагоді. Приємного вам перегляду!

https://www.youtube.com/watch?v=Smk_lchFWeE&t=3s

https://www.youtube.com/watch?v=XMXxaoyh8dw  https://www.youtube.com/watch?v=WkymihQtVhQ https://www.youtube.com/watch?v=4l2W5wU_ng0

 „Розквітай же, рідна мово!” https://ppt-online.org/186499

„15 найцікавіших фактів про рідну мову” https://ppt-online.org/124633

„Диво калинове, рідна наша мова” https://ppt-online.org/293191

„Я – за чистоту сови” https://ppt-online.org/455711

„Мова – наша, серце – наше” https://ppt-online.org/198897

„Молодь і державна мова” https://ppt-online.org/266990

Немає коментарів:

Дописати коментар