вівторок, 29 березня 2016 р.

"Читай нове"

                                                                     
               
                        Інформаційний коктейль   
  До уваги юних користувачів! Відділ обслуговування 5-9 класів  отримав нові книги, які розміщені на книжковій виставці "Читай нове". Прочитавши їх, ви тим самим розширите свій кругозір. Книги відомих авторів стануть вашими найкращими  друзями і порадниками. 

  
 Дал ,Роальд. ВДВ(Великий Добрий Велетень) [Текст]:Повість /Роальд Дал.-К.:А-Ба –Ба-Га-Ла-Ма-Га, 2014. – 272с.
                     
           ВДВ (Великий Дружній Велетень). Просто геніальна книга! Одна з найкращих і найпопулярніших казкових повістей Р. Дала «Я пишу лише про те, що забиває дух або смішить. Діти знають, що я завжди на їхньому боці», — ці слова Роальда Дала дуже точно відображають зміст і характер однієї з найблискучіших його дитячих повістей під назвою «ВДВ». «ВДВ» часто називають «Книгою №1» сучасної світової дитячої літератури.


  Рутківський, Володими  Джури козака Швайки [Текст]: Роман. 1-ша книга трилогії «Джури» /Володимир Рутківський.-К.: А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га,2014.-336 с.                         Усі ми знаємо імена Северина Наливайка, Богдана Хмельницького, Івана Мазепи. А ким були найперші козаки? Звідкіля вони взялися? На ці запитання ти знайдеш відповідь у новому гостросюжетному історичному романі Володимира Рутківського — одного з найблискучіших сучасних українських дитячих письменників. 
        
   Рутківський , Володимир Джури – Характеристики [Текст]: Роман. 2-га книга трилогії «Джури» /Володимир Рутківський.-К.: А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га,2014.-368 с.                               «Джури-характерники» — друга книга захоплюючої історичної трилогії провідного сучасного українського письменника Володимира Рутківського. У новому гостросюжетному з’являється ще один відчайдушний герой — маленький характерник Телесик зі своєю дитячою ватагою. А небезпека й надалі чигає на кожному кроці…
                                                          
                                                 

   Рутківський , Володимир Джури  і підводний човен [Текст]: Роман. 3-тя книга трилогії «Джури» /Володимир Рутківський.-К.: А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га,2014.-336 с.            
        «Джури і підводний човен» — заключна книга  історичної трилогії «Джури». На тебе,  чекають неймовірні пригоди,  і нові відкриття. Разом з героями роману ти  перепливеш неприступні дніпровські пороги, розвідаєш таємниці підземної Хортиці. Також дізнаєшся, як Санько допоміг Грицикові стати непереможним воїном-характерником, чому Демко Дурна Сила знову змінив своє прізвисько, і як Телесикові з Чорториєм вдалося винайти підводний човен і перепливти на ньому Чорне море. 


   Воронина, Л. Таємне Товариство Боягузів, або Засіб від переляку № 9 [Текст]: Повість / Леся Воронина. — К. : Знання, 2015. — 126 с. : іл.
 Чи доводилось тобі потрапляти у дивні й загадкові обставини? Ось, ти біжиш знайомою вулицею і раптом, провалившись крізь люк, опиняєшся у секретному штабі Таємного Товариства­ Боягузів. Твоя рідна бабуся виявляється геніальною винахідницею, що створила часоліт, а Землю от-от мають захопити хижі космічні прибульці-синьоморди, які хочуть заразити людей вірусом страху. І порятунок людства залежить тільки від вас!....

 Керрол, Л. Алісині пригоди  у Дивокраї. Аліса у Задзеркаллі  [Текст] : Повісті /Л. Керрол. – Тернопіль: - Богдан,2013.-432 с.
   Льюїс Керрол не без усмішки писав, що “Алісині пригоди у Дивокраї”, як, додамо від себе, й “Аліса у Задзеркаллі”, розраховані на дітей віком від п’яти років до п’ятнадцяти, від п’ятнадцяти — до двадцяти п’яти, від двадцяти п’яти — до тридцяти п’яти і т. д. ... А для малят віком від “нуля до п’яти років” він спеціально скомпонував “Алісу для малят”! Отож, перекладачеві Керролового шедевру немає жодної потреби спрощувати його стилістику. Тим часом у нас узвичаїлася саме така практика. Пропонований переклад вирізняється свіжістю “прочитання” першотвору, що дозволяє ознайомити читача з повнокровною, автентичною “Алісою”.


   Вороніна, Л. Таємне товариство Брехунів [Текст]: Повість / Леся Вороніна. – К.: Знання, 2015. – 135 с.
   Прочитавши фантастичну повість Лесі Ворониної “Таємне Товариство Брехунів”, ви дізнаєтесь, чи пощастить нашим героям знешкодити підступних прибульців, провівши небезпечну операцію "ПАСТКА ДЛЯ СИНЬОМОРДА".



      Самійленко, В. Слова і думки .[Текст]: поет. твори, ст., автобіогр. нотатки та спогади   /В. Самійленко ; упоряд., передм. та прим. М. Чорнопиского. – К. : Веселка, 2014. – 334 с.  
   У збірнику містяться ліричні й сатиричні вірші письменника, низка написаних ним  і раніше заборонених цензурою сатир на московсько-більшовицький окупаційний режим, а також уперше публікуються не відомі раніше твори, зокрема французький автопереклад заголовного емблематичного твору «Україні» – «L’Oukraine».


 Сабітова, Діна. Три твої імені [Текст]: Роман /Діна Сабітова. — Львів: Видавництво Старого Лева,2015.-192 с.
 Маленька, вічно голодна Ритка живе у селі з сестрою та батьками-пияками. Старанну третьокласницю Марго взяла у свою родину медсестра з дитбудинку. Майже доросла Гошка сподівається, що погана слава захистить її від оточуючих. Але в кожної з них є шанс стати щасливою. І всі вони – одна дівчинка. Від того, як повернеться її доля, залежить і те, яке ім’я стане справжнім. Справжні емоції дозволять читачеві будь-якого віку відчути себе на місці героїв, змусять обернутися і, можливо, вчасно простягти комусь руку дружби й підтримки.

  Гутовська –Адамчик Малгожата. Дівчата з 13 – ї вулиці [Текст]: Роман /Малгожата Гутовська – Адамчик. – Львів: Урбіно, 2015.- 240 с.
  Ви ще не читали такої відвертої, правдивої та проникливої книжки, де з надзвичайним розумінням описуються проблеми чотирнадцятирічних! Вічно похмура Агата, легковажна Клаудія й старанна відмінниця Зося - однокласниці, але не подруги. Занадто вони різні! Та несподівано доля зводить дівчат разом. Вони отримують незвичайне завдання - читати вголос їхній однолітці Магді, яка лежить у комі після нещасного випадку. Вражена Агата розуміє, що ця дівчина і є таємничою незнайомкою, яка віднедавна постійно їй снилася! Своїми здогадами вона ділиться із Клаудією та Зосею. Тепер у них є спільна мрія: Магда мусить прокинутися...


Кеннет, Г. Вітер у вербах [Текст]: Повість / Грем  Кеннет. – Тернопіль: Богдан,2014.-348с.         
   Історія про пригоди Крота і його друзів Ондатра, Видри, Борсука і Жабса написана чудовим шотландським письменником Кеннетом Гремом з надзвичайною , поетичністю й тонким гумором. 



  Дерманський, Сашко. Чудове Чудовисько і погане  Поганисько[Текст]:Казкова–повість/Сашко Дерманський.-К.: А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га,2014.-288с.
      Пригоди Чудового Чудовиська і дівчинки Соні тривають! Улюблений дитячий письменник Сашко Дерманський зумів і Майдан відстояти, і третю частину трилогії дописати!          Нова порція смішних, моторошних і захопливих пригод чекає на  тебе. Погане Поганисько готове звоювати усіх нас, але в сучасній Україні так багато відважних малих і  великих героїв, що навіть абсолютне зло не завжди має шанс на перемогу...

Дерманський,Сашко. Чудове Чудовисько в Країні Жаховиськ  [Текст]: Казкова – повість / Сашко Дерманський. - К.: А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га,2014.-288с.


 Шкіря, В. Чорна кішка з червоною  пов’язкою і порожнім відром [Текст]:Повість-Фентезі/Василь Шкіря.-Ужгород: Карпати,2015. – 216 с.
    «Чорна кішка з червоною пов’язкою і порожнім відром». Три символи поєднані у одній назві. Таке може тільки Василь Шкіря – письменник, який усі свої здібності та зусилля спрямував на творення добра, на виховання підростаючого покоління, яке би утверджувало справедливість і правду, яке б шанувало працю та свободу. Адже тільки у казці усе це є, тільки у казці усе закінчується добре, а ми всі постійно прагнемо життя зробити схожим на казку. Мріємо про кращий світ. А письменник реалізовує наші мрії – пише казки. Творить диво, наближене до реальності.

  Лірник, Сашко. Казки Лірника Сашка [Текст]: /Сашко Лірник. – К.: «Зелений пес»,2014.-72с.
   Не перевелись в Україні справжні козаки! Скільки зла не роби, а добро все одно переможе! Тільки справжній козак знає, як перехитрити чорта і навчити його співати козацьких пісень!

  Вінн Джонс, Діана. Мандрівний  Замок Хаула [Текст]: /Діана Вінн Джонс. – Львів: Видавництво      Старого Лева, 2015. – 324 с.
    Зла відьма перетворює Софі на старезну бабусю. Дівчина потрапляє в таємничий замок чарівника Хаула і укладає угоду з вогняним демоном, завдяки якому i рухається замок. На шляху до звільнення від закляття Софі доведеться розгадати багато загадок та побороти численні перешкоди...

  Штанко, Катя. Дракони , вперед! [Текст]: Повість /Катя Штанко. – К.: А – Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га, 2014. – 272 с.
  "Одна з найулюбленіших українських дитячих графіків Катерина Штанко майже закинула малювання. Яка цьому причина?.. А причина насправді прекрасна: віднедавна Катерина Штанко відчула в собі вулканічні пориви до... письменницької праці. Замість ілюструвати чужі твори, вона вирішила писати свої. І що вже найнеймовірніше – з легкістю написала просто цікаву казкову повість! Київський школяр, захопившись біологією, випадково вирощує... дракона, який круто змінює його звичне життя. Ця феєрична казка є певною мірою і детективом, і пародією на детектив. Тут і легке фентезі, і дитяча "бондіана", і багато пізнавальних моментів. 


    Дал, Роальд.Чарлі і шоколадна фабрика [Текст]:Повість /Роальд Дал. - К.: А-Ба-Ба- Га-Ла-Ма-Га, 2015, - 237 с.
Дал Роальд, один з літературних батьків Джоан Ролінґ — авторки «Гаррі Поттера»... Жив собі бідний хлопчик, якому раз на рік — на його день народження — дарували єдиний дарунок — маленький шоколадний батончик.
  Але хлопчик мав добре серце, і тому з ним трапляється неймовірна пригода, яка не залишить байдужими ні дітей, ні дорослих. Можливо, це найзворушливіша  повість нашого часу. 

  Кокотюха, Андрій. Таємниця підводного човна [Текст]: Пригодницький детектив /Андрій Кокотюха. –К.: А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га,2013. – 272 с.
  Вони шукали й знаходили скарби по всій Україні — на землі і під  землею. Тепер на  часі — підводні пригоди. У Криму, на темному дні загадкової бухти, лежить «Сом» — один із перших підводних човнів Українського Чорноморського флоту. Майже сто  років тому його затопила команда, щоб він не дістався ворогам молодої Української держави. 


  Гаврош, Олександр. Розбійник Пинтя у заклятому місті [Текст]: Роман /Олександр Гаврош. – К.:  А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га, 2013. – 304 с. 
    Це перша в українській літературі казкова хроніка, заснована на реаліях українських народних казок Карпатського регіону. Автор запрошує в захопливу, сповнену небезпек і неймовірних перевтілень мандрівку у Закрайсвіття, де разом із шляхетним розбійником Пинтею діють нові друзі та вороги — Прунслик, Чорний лицар, Церцерушка, Зелений заєць, дракон Шаркань, Ґанджі-баба та багато інших...


  Зубченко, Олександр. Перемагаючи долю [Текст]: Пригодницький роман/Олександр Зубченко-Львів: Видавництво Старого Лева,2014. – 547 с.
   Перша половина 17-го сторіччя... Україна потерпає від татарських набігів: у полон потрапляють тисячі українців, ламаються долі, розлучаються рідні серця. Так і наші герої – брати Іванко та Юрась опиняються у різних кінцях цього багатостраждального світу. Перебуваючи на чужині – один в Китаї, другий – в Туреччині, брати не забувають того щастя, яке дали їм люблячий батько та ласкава мати, і хоча чужинські звичаї та віра мали вбити цю пам’ять, та поклик рідної землі є сильнішим. Як би не випробовувала жорстока доля їх на міцність, які б пригоди не довелося їм пережити, брати долають усі перешкоди, поки не зустрічаються по різні боки ворожих таборів, щоб разом піти дорогою визвольної боротьби нашого народу, примножуючи козацьку славу та надихаючи інших героїчною вдачею та майстерним володінням зброєю.

  Достоєвський, Федір. Злочин і кара [Текст]: Роман / Федір Достоєвський. – К.: Либідь, 2014. – 672 с.
  Роман класика російської літератури, створений у жанрі інтелектуального детективу, є визнаним шедевром світового красного письменства. Перекладений практично всіма мовами світу, твір великого романіста був геніальним і суворим пророцтвом - точним психологічним портретом "людини майбутнього", здатної на свідомий злочин в ім'я химерних ідей. 
Бібліотекар ВО 5-9 класів Любов Лазоряк

Немає коментарів:

Дописати коментар