середу, 22 липня 2015 р.

У нас в бібліотеках


                                          Популяризація читання
                                              філія Верхнє Водяне


Наша  бібліотека  підтримує сімейне читання як дітей так і дорослих. Цікавим був День сім’ї в бібліотеці на тему „Майбутнє України-щаслива родина”. Працюючи щодня з дітьми, ми переконані, що відсутність зв’язку з книгою в ранньому віці, не можна компенсувати в майбутньому. Саме книги, прочитані в дитинстві, часто запам’ятовуються на все життя, впливають на подальший розвиток, на світосприйняття,виробляють певні норми поведінки.     Бібліотека організовує дитяче читання так, щоб дитина не розгубилася в безмежному книжковому морі, щоб спілкування з книгою стало приємним та улюбленим заняттям.  Присутні мали змогу оглянути книжкову виставку літератури „Абетка здоров’я сім’ї”.
Даний захід показав, що бібліотека та батьки спільними зусиллями зможуть відродити традиції сімейного читання, що стане запорукою успішності дітей,надасть їм можливість долучитися до світових книжкових скарбів.

---------
філія Тьовшаг
       

 Щоб відпочинок був цікавий і змістовним, а дозвілля, цікавим та корисним, на протязі літніх канікул. Бібліотекар 7 червня  з юними користувачами провела годину повідомлень «Літо. Книга. Відпочинок. Я».
         Присутні подорожували по сторінках періодичних видань «Про події, щоб знати періодику треба читати», та мандрували книжковою країною нових надходжень.


5 червня проведено еко- акцію «Чисте довкілля України» до Дня навколишнього середовища.
Мета проведення: шанувати природу та сповагою ставитися до неї. На акцію зібралися любителі природи щоб привернути увагу до проблем забруднення. Земля – наш спільний будинок який ми повинні, оберігати і про який повинні піклуватися.

   Бібліотечний урок «Добро є браття, читання книжне»
            Мета: забезпечити формування духовного розвитку і саморозвитку особистості  засобами книги, прищеплювати любов і повагу до неї
Підготувала та провела бібліотечний урок бібліотекар О. Д. Мазар. Присутні взяли активну участь в вікторині знавці творчості «Найкращий знавець життя і творчості Г. К. Андерсена та переглянули виставку літератури «Казки Г. К. Андерсена» присвячені 210 річниці Г. К. Андерсена. Бесіда«Книга скарбниця духовного життя» зі вступним словом бібліотекар звернулася до присутніх, що роль книги у житті людини важлива, своїй грамотності освіченості ми зобов’язані книзі. Вона нас вчить нас бути чесними, працьовитими, любити свій край поважати людей, переносить нас в інші країни, епохи…


Присутні відкривши книги  потрапили у чарівний світ українського фольклору, прислів’я, приказки, загадки і скоромовки – ці духовні скарби з незапам’ятних часів живуть у народі. Бібліотекар залучає читачів до чудес і таїнств книги – скарбниці народної мудрості.


     Щоб відпочинок був цікавий і змістовним, а дозвілля, цікавим та корисним, на протязі літніх канікул з юними користувачами проведено годину повідомлень 
  «Літо. Книга. Відпочинок. Я».
         Присутні подорожували по сторінках періодичних видань «Про події, щоб знати періодику треба читати», та мандрували книжковою країною нових надходжень.


      На передодні Дня Конституції 26 червня проведено правовий турнір «Конституція Основний закон держави». Бібліотекар з вступним словом звернулася  до  присутніх та  наголосила, що 28 червня Україна відзначає державне свято — День Конституції України. Конституція 1996 року стала важливим етапом в українському державотворенні та законотворчості, у розвитку українського суспільства. Саме Конституція проголосила Україну суверенною, незалежною, демократичною, соціальною, правовою державою, визнала людину найвищою соціальною цінністю.
У різні періоди існування українського народу були спроби отримати юридичне оформлення держави. Ще в період Київської Русі на віче укладалися договори між князем і народом, князем і його дружиною, що відображено в різних редакціях «Руської правди». У новий час особливу роль у формуванні конституційних ідей в Україні відіграла Конституція, створена Пилипом Орликом, ставши в Європі першим подібним документом. Проте вперше це вдалося належним чином зробити після тривалої, напруженої роботи над Основним Законом держави 28 червня 1996 року. Практика застосування Конституції України свідчить про необхідність оновлення положень Конституції на основі збереження її демократичного змісту, розвитку її потенціалу. Виявлені проблемні питання у сфері регулювання суспільних відносин потребують переосмислення та вдосконалення. Уряд запросив громадськість до широкого обговорення змін, які пропонується внести до Конституції України в частині місцевого самоврядування з метою максимальної децентралізації влади.
 На передодні державного свята пропонувалась до перегляду інформаційно – тематична виставка: «Основний закон мого життя», література представлена надає можливість кожному ознайомитися з важливим значенням Конституції, в якій закріплено право українського народу мати власну державу, дається відповідь на питання, якою ця держава буде, які шляхи її розвитку.

«Родину зближує мудрість книг»  година корисних порад
  Відроджуючи традиції читання в сім’ї. Поєднання зусиль бібліотекаря, батьків і дітей в організації сімейного читання.
            15 травня в День сімї до бібліотеки завітали найактивніші відвідувачі бібліотеки. Де мали змогу подивитися перегляд літератури «Читаєш ти і я, читає вся моя сімя». 




Немає коментарів:

Дописати коментар