четвер, 27 червня 2024 р.

„З Україною в серці” Квест до Дня конституції України

 

    День Конституції України святкують щорічно 28 червня, адже в цей день, 28 років назад, наша країна отримала найважливіший для кожного громадянина документ – КОНСТИТУЦІЮ.

Працівники нашої бібліотеки провели з дітками КВЕСТ „З Україною в серці”.  

Завідувачка бібліотеки відкрила захід, привітала діток та розповіла їм історію становлення нашої держави та прийняття конституції. Розповіла про права та обов’язки юних українців, провела правове бліц-опитування та термінологічну вікторину.

А далі на всіх чекав захоплюючий квест з зупинками.

На першій, „Загадковій” зупинці, дітки розгадували кросворд і вписуючи потрібне в кліточки. Заповнивши його – вийшло слово УКРАЇНА!

Друга станція квесту була „Пазлова” – дітки склали з пазла герб України.

Наступна зупинка - „Святкова”. Учасники квесту розгадували і наклеювали на стенд дати державних свят України, які заздалегідь підготували для учасників. 

Далі дітки перейшли до наступної зупинки і переглянули відео-ролик за даною темою.

    Завершила захід „Карооке-зупинка”, де діточки разом виконали державний гімн України.

  В читальній залі бібліотеки також оформлено книжкову виставку «Україна – це ти! Україна – це я! Незалежна і вільна державо моя!». На ній представлені книги та інформаційні матеріали. Зокрема «Конституція України», «Свята моєї Батьківщини», «Історія незалежності України», «Крута історія України», «Історія України в думах та піснях», «Історичні постаті України», «Зростаймо громадянами: розповідь про конституцію України», «Правдива історія УКРАЇНИ-РУСІ», «Гетьман України Пилип Орлик», «Герої України в казках та легендах» та інші видання, що відображають найважливіші історичні моменти конституційного процесу на складному і довгому шляху державотворення.












Немає коментарів:

Дописати коментар