понеділок, 17 липня 2023 р.

„Літня пані” у бібліотеці

 

    
    У час цифрових технологій дуже важливо пояснити цінність книги. З цією метою створено багато методів та форм, які популяризують книги та залучають до читання.

Книжкова інсталяція – це, власне, одна із інноваційних форм роботи бібліотек. Термін «інсталяція» походить від англійського слова to install (встановлювати) і розкриває технічний аспект її виготовлення: її не малюють, не пишуть, а саме встановлюють, складають з окремих частин. Елементами можуть бути різні об’єкти, включаючи предмети, малюнки, звук.

Під час літніх канікул у діток багато вільного часу і наші постійні користувачі полюбляють проводити його в нас. Напередодні, вдосталь начитавшись, у діток виникла ідея створити щось цікаве! Так і виникла наша КНИЖКОВА ЛІТНЯ ПАНІ) 

    Створювалась книжкова інсталяція надзвичайно весело. Під час її виконання серед дітей панувала атмосфера творчості і захоплення. Байдужих не було! Кожен прикладав зусилля, руки і фантазію до створення композиції.

Ця неформатна книжкова виставка-інсталяція, виконана руками дітей, привертає увагу всіх, хто заходить у бібліотеку, та занурює в атмосферу особливого ставлення до книги. І не треба боятися, що «скульптура» може розвалитися, адже її основний сенс – тимчасовість, крихкість, недовговічність. А завтра можна створити щось нове!)

Немає коментарів:

Дописати коментар