четвер, 11 травня 2023 р.

В бібліотеці готувались до свята МАТЕРІ

 

Як настане вечір, тихо і злегенька,

українську казку каже мені ненька,

каже мені казку рідними словами —

ох, яка то люба-мила казочка від мами!

Роман Завадович 

        

    У другу неділю травня всі українці відзначають свято Матері. Свято матері - свято любові. Цей день прийшов до нас із забуття, переживши нещадні заборони, й повертає нас душею до давніх традицій, щоб ми вміли проносити крізь усе життя шану до найріднішої людини у світі - мами.

Напередодні маминого свята до нашої бібліотеки завітали дітки, щоб разом з нами виготовити вітальні листівки для найдорожчих в світі людей – своїх мам.

Бібліотекарі ознайомили діточок з історією виникнення свята Матері, і традиціями святкування в Україні та провели бібліографічний огляд книжкової виставки «Матуся наша – ангел на землі».

         Діти відповідали на питання вікторини „Моя мама”, змагалися в тому, наскільки вони добре знають свою маму: коли в неї день народження, який колір очей в неї і яку страву вона полюбляє найбільше. А потім самі виявили ініціативу та почали розповідати вірші про маму)


  А далі розпочали виготовляти вітальні листівки до свята. Кожен підійшов до справи з уявою та фантазією. Вони вирізали, клеїли і малювали, кожен на свій смак)

         Вже понад сто років День матері є приємним приводом для того, щоб зайвий раз привітати, подякувати, підтримати найріднішу людину – маму. Щедрість маминої душі зігріває, сила духу – захоплює…

Колектив бібліотеки вітає всіх матусь зі святом!

Щастя в ваші люблячі очі й миру в серці і Україні!




Немає коментарів:

Дописати коментар