понеділок, 19 лютого 2018 р.

Міжрегіональний конкурс "Від перлинок Слобожанщини до родзинок Закарпаття"









Міжрегіональний конкурс дитячої листівки
"Від перлинок Слобожанщини до родзинок  Закарпаття".
До Року культурної спадщини в Європі (Year of Cultural Heritage)
І. Положення
 1.1. Міжрегіональний конкурс дитячої листівки «Від перлинок Слобожанщини до родзинок Закарпаття» (далі – Конкурс) є відкритим і проводиться за участі дітей, що мешкають    у Харківській та Закарпатській областях.
1.2. Організаторами Конкурсу виступають Комунальний заклад «Закарпатська обласна у Харківській та Закарпатській областях.бібліотека для дітей та юнацтва» Закарпатської обласної ради та Обласний комунальний заклад «Харківська обласна бібліотека для дітей» (далі – Закарпатська ОДЮБ та Харківська ОБД) за підтримки Департаменту культури Закарпатської обласної державної адміністрації та Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації.
1.3. До участі у Конкурсі залучаються спеціалізовані бібліотеки для дітей та публічні бібліотеки Закарпатської та Харківської областей.заклади, громадські організації, ЗМІ.
1.4. До організації Конкурсу на місцях можуть також долучатися культурно-мистецькі та Харківської ОБД, сайтах, блогах бібліотек-учасниць, а також у засобах масової інформації.
1.5. Інформація про проведення Конкурсу оприлюднюється на сайті Закарпатської ОДЮБ та Харківської ОБД, сайтах, блогах бібліотек-учасниць, а також у засобах масової інформації.
1.6. Під час проведення Конкурсу обробка персональних даних учасників здійснюється з урахуванням вимог Закону України «Про захист персональних даних».
ІІ. Мета і завдання Конкурсу
2.1. Мета Конкурсувиховання любові до Батьківщини, формування у підростаючого покоління громадянських патріотичних почуттів, національної свідомості, поваги до культурної спадщини та традицій Слобожанщини та Закарпаття, розвиток творчого потенціалу дітей, підвищення значення дитячих бібліотек у процесі соціальної адаптації дітей.
2.2. Основним завданням Конкурсу є розвиток міжрегіонального культурного партнерства між бібліотеками Закарпатської та Харківської областей та налагодження на творчих засадах діалогу між дітьми Сходу та Заходу України. 2.3. Тема Конкурсу – матеріальна (споруди, пам’ятники, будівлі) та не матеріальна культурна спадщина регіонів (традиції, свята, звичаї, ремесла).
ІІІ. Умови Конкурсу
3.1. У Конкурсі беруть участь діти трьох вікових категорій з Закарпатської та Харківської областей:
 – 5-9 років (дошкільники, учні 1-4 класів);
– 10-12 років (учні 5, 6, 7 класів);
 – 13-15 років (учні 8, 9 класів).
3.2. Термін проведення Конкурсу лютий-травень 2018 року.
3.3. Конкурс проводиться у 2 номінаціях:
1. Паперова листівка. 2. Фотолистівка.
3.4. Участь у Конкурсі свідчить про згоду автора на подальше некомерційне використання його роботи з позначенням авторства.
ІV. Вимоги до конкурсних робіт
4.1. Виготовлена листівка повинна бути оригінально оформленою та за змістом відповідати темі Конкурсу.
4.2. Паперова листівка може бути будь-якої форми, розміру та виконана в будь-якій техніці: – малюнок (гуаш, акварель, пастель тощо); – із використанням декоративних елементів (скрапбукінг, квіллінг, аплікація тощо); – змішана техніка.
4.3. Автори фотолистівок не обмежуються у виборі технічних та програмних засобів.
4.4. Роботи мають містити відомості про автора: прізвище, ім’я, вік, домашня адреса, телефон, школа, клас.
4.5. До участі у Конкурсі не допускаються роботи, що не відповідають умовам, визначеним цим Положенням.
V. Організаційний комітет і журі Конкурсу
5.1. Для проведення Конкурсу у кожній області створюється оргкомітет та журі, склад якого затверджується наказом директорів Закарпатської ОДЮБ та Харківської ОБД.
5.2. Визначення переможців здійснює журі Конкурсу, до складу якого можуть входити представники організаторів та громадських організацій, фотографи, художники, мистецтвознавці, ЗМІ (за згодою).
5.3. За підсумками роботи складається протокол, що підписується головою, секретарем та членами журі Конкурсу.
VІ. Визначення та відзначення переможців Конкурсу
6.1. Журі Конкурсу підбиває підсумки та визначає по три переможці у кожній номінації та віковій категорії у своїй області до 10 травня 2018 року.
6.2. Для переможців Конкурсу в кожній номінації та віковій категорії встановлюються перше, друге та третє місця. Переможці будуть відзначені дипломами та призами.
6.3. Листівки надсилаються до обласного організаційного комітету за адресами: Закарпатська область: 88000, м. Ужгород, вул. Волошина, 20, Комунальний заклад «Закарпатська обласна бібліотека для дітей та юнацтва» Закарпатської обласної ради; фотолистівки – за електронною адресою: mail@zodub.uz.ua з поміткою «Конкурс «Від перлинок Слобожанщини до родзинок Закарпаття» не пізніше 30 квітня. Дата визначається за позначкою на поштовому штемпелі або за датою, позначеною у е-мейлі. Роботи, надіслані пізніше вказаної дати, не розглядаються.
Харківська область: 61002, м. Харків, вул. Алчевських, 43, Обласний комунальний заклад «Харківська обласна бібліотека для дітей»; фотолистівки – за електронною адресою: hobd2015@ukr.net з поміткою «Конкурс «Від перлинок Слобожанщини до родзинок Закарпаття» не пізніше 30 квітня. Дата визначається за позначкою на поштовому штемпелі або за датою, позначеною у е-мейлі. Роботи, надіслані пізніше вказаної дати, не розглядаються.
VІІ. Зберігання та публікація робіт, надісланих на Конкурс
 7.1. Творчі роботи, надіслані на Конкурс, авторам не повертаються, зберігаються в Закарпатській ОДЮБ і Харківській ОБД та можуть бути використані у подальшій роботі бібліотек (за згодою автора).
 7.2. Конкурсні роботи будуть розміщені на сайтах та представлені на виставках у Закарпатській ОДЮБ та Харківській ОБД.
7.3. Після підведення підсумків відбудеться обмін роботами та їх презентація у бібліотеках.
7.4. У Закарпатській ОДЮБ та Харківській скайп-зустріч між переможцями Конкурсу.

Немає коментарів:

Дописати коментар