середа, 25 вересня 2024 р.

Осінній вікенд в колі бібліотечних друзів

 

    Минулого суботнього дня, ми, разом з нашими користувачами, провели незабутній день споглядаючи осінню красу в місцевому парку. Яскравим жовтогарячим листям сяяла природа навкруги, а ми організували веселі ігри, які об'єднали дітей, подарували море усмішок та гарний настрій.

Було кілька нових користувачів, які нещодавно записалися до бібліотеки, отож день розпочався зі знайомства діток один з одним. Вони ділилися назвами улюблених книжок, розповіли про свої літні пригоди, та дізналися, хто які жанри полюбляє.

Після цього ми всі гуртом пішли до парку, де і розпочалися ігри!

Діти бігали естафети, шукали «лісові скарби», надували повітряні кульки, кидали м’яч і після кожного конкурсу ми вручали призи переможцям)

    Спершу з дітками разом облаштували виставку „осінніх” книжечок простонеба, на лавці. Не тільки малеча, а й перехожі, зупинялися і переглядали яскраві ілюстрації та дивувались красивезним книгам, які є у фонді нашої бібліотеки.

Перша гра, якою ми розпочали, називалась „Гаряча книга”. Дітки стали в коло і під музику швидко передавали один одному книгу. В кого в руках вона залишилась коли музика вимкнулась – той виконував якесь завдання. І так до тих пір, поки не залишився один гравець, який і отримав приз переможця.

Наступна гра називалась „Знайди скарб”. В парку ми напередодні заховали п’ять „скарбів”, які дітки розбігшись навкруги шукали)

Далі дітвора заплутавшись у „Людський вузол” намагалася розплутатись)) Малеча крутилась-вертілась, сміялась і таки розплуталась)

Але найбільше захопили дітей „Перегони в мішках”. Учасники розділились на дві команди. Половина розташувалась на старті, інша на фініші, і так стрибаючи один до одного, і передаючи естафету іншому гравцеві команди. Діти кричали і плескали в долоні підтримуючі „своїх”. Перемогли звісно ж сильніші і спритніші.

    „Перегони на повітряних кулях”: спочатку діти всі гуртом надували повітряні кулі, а потім розділившись на пари, тримаючи своїми спинами кульки, бігли до фінішу.

Ще одна з улюблених дитячих ігор, в яку ми граємо з дітками вже не вперше, це – „Дитячий боулінг”. Цього разу в кінці визначились два переможці, які грали до тих пір, поки один таки не переміг)

І закінчився цей чудовий день грою „Вгадай навпомацки”. У великому чорному мішкові ми наготували для діток багато м’яких іграшок, а вони із закритими очима витягували з мішка одну і відгадували що це.

Ця осіння пригода стала нагадуванням, що бібліотека – це не лише місце для читання книг, але й простір для спілкування, творчості та розваг. Ми раді, що провели цей день разом і вже плануємо нові зустрічі! 






















Немає коментарів:

Дописати коментар