субота, 24 серпня 2024 р.

З Днем Незалежності України!

    Сьогодні ми святкуємо День Незалежності України! Це свято символізує свободу, силу духу та єдність нашої країни.

    У цей особливий день згадаймо великого Тараса Шевченка, який своїм словом кликав до боротьби за свободу. Шевченко є знаковою постаттю в українській культурі та історії, його творчість глибоко пов’язана з національним духом, боротьбою за свободу та незалежність. Його вірші, як незгасимий вогонь, продовжують палити в наших серцях жагу до волі. Хай цей день буде для нас нагадуванням про силу духу, яку так майстерно передав Кобзар. Віримо в Україну, як вірив Шевченко, і творимо її майбутнє разом!


    Зі святом, любі друзі!

вівторок, 20 серпня 2024 р.

«ЗЕЛЕНЕ ВІДНОВЛЕННЯ УКРАЇНИ: дитячий погляд»

 


    Національна бібліотека України для дітей оголосила Всеукраїнський конкурс дитячого малюнку «ЗЕЛЕНЕ ВІДНОВЛЕННЯ УКРАЇНИ: дитячий погляд».

Конкурс проводиться з 24 липня 2024 р. по 1 жовтня 2024 року.

Мета Конкурсу – привернути увагу до сприяння повоєнному відновленню природних екосистем; звернути увагу на важливість відбудови України, формування екологічної компетентності дітей, збереження природи та довкілля, а також вихованню поваги до своєї Батьківщини.

У Конкурсі беруть участь діти до 18 років.

Тематичні напрямки робіт:

        «Відновлення природи України»

        «Відбудова України за європейськими правилами»

        «Екологічний транспорт майбутнього»

        «ЕКО-свідомість – запорука сталого майбутнього України»

        «Зелене будівництво з використанням екологічних матеріалів»

        «Екологічні відновлювані джерела енергії – сонячна та вітрова енергетика»

        «Сортування побутових відходів»

        «Як   промисловість і транспорт можуть працювати, але не забруднювати довкілля» (про вуглецево-нейтральне довкілля)

Учасники Конкурсу готують малюнок формату А3 із назвою за обраним тематичним напрямом, виконані будь-якими художніми засобами і техніками, який за змістом і жанром відповідає темі та містить авторське бачення зеленого відновлення України.

УСІ КОНКУРСНІ МАЛЮНКИ до 10 вересня можна занести до бібліотеки.

Малюнки переможців презентуватимуться на виставці у Національній бібліотеці України для дітей.

середа, 7 серпня 2024 р.

Книги від наших читачів – це круто!

 

    Книга – це подарунок, яким часто користуватимуться. Її можна читати, перечитувати, вивчати дуже багато разів. Вона легко може стати однією з найулюбленіших речей у будинку, а коли книгу подарувати бібліотеці – це взагалі безцінно, адже нею скористаються не один десяток любителів слова!

Нещодавно наш користувач Владислав Горпенко зробив нам приємний дарунок – подарував для нашої бібліотеки та її читачів п’ять цікавущих книг для того, щоб і інші діти мали можливість насолодитися читанням.!

Хлопчик з початку війни проживає в нашому містечку і з того часу є активним нашим користувачем. Владислав дуже багато читає та полюбляє грати в шахи.

четвер, 1 серпня 2024 р.

Фото-челендж „Моя улюблена книга”

 

    Літо — чудовий час для нових відкриттів, веселих розваг та, звісно, читання! А що може бути краще, ніж поділитися своїми літературними знахідками з друзями? Наша бібліотека запрошує всіх маленьких читачів взяти участь у фото-челенджі «Моя улюблена книга»!

Що це таке? Це цікавий конкурс, у якому кожен може продемонструвати свою улюблену книгу, зробивши з нею креативне фото. Це може бути книга, яка вас надихає, смішить або вчить чогось нового. А може, це та книга, яку ви читали разом з батьками перед сном?

Як взяти участь? Виберіть улюблену книгу. Це може бути будь-яка книга з вашої домашньої бібліотеки або з фондів нашої бібліотеки. Зробіть фото. Постарайтеся, щоб ваше фото було оригінальним та яскравим. Можна використати різні декорації, костюми або навіть улюблені іграшки. Напишіть коротку історію. Розкажіть, чому саме ця книга є вашою улюбленою. Що вам у ній найбільше сподобалося? Які пригоди ви пережили разом з її героями? Поділіться своїм фото. Надішліть фото та коротку історію нам в месенджер або безпосередньо принесіть до нашої бібліотеки.

Що ви отримаєте?

Усі учасники фото-челенджу отримають подяки та невеликі подарунки. А найкреативніші роботи будуть опубліковані на нашому блозі та Facebook-сторінці бібліотеки.

Навіщо брати участь?

Участь у фото-челенджі — це чудова можливість:

Поділитися своєю любов'ю до читання.

Показати свою креативність і фантазію.

Знайти нових друзів та однодумців.

Відчути себе частиною великої дружньої бібліотечної родини.

    Запрошуємо всіх маленьких читачів долучитися до фото-челенджу «Моя улюблена книга» і провести літо з улюбленими книгами та новими друзями! Чекаємо на ваші фото та історії!