вівторок, 20 лютого 2024 р.

„Мовні ігри” в дитячій бібліотеці до Міжнародного дня рідної мови

 

    Сьогодні ми святкуємо Міжнародний день рідної мови. У світі, де комунікація – ключовий елемент успіху, комунікативні навички стають необхідністю. Вони охоплюють вміння ефективно висловлювати думки, слухати та взаємодіяти. Діти з високим рівнем комунікативних навичок впевнено справляються з викликами сучасного світу, навчання та соціальної взаємодії.

Напередодні, в нашій бібліотеці провели „Мовні ігри”. Користувачі змагались у вправнішому вимовлянні скоромовок. Для діток на папірцях підготували скоромовки і вони змагалися у вправному і швидкому їх читанні.

Присутнім також запропонували заповнити асоціативний кущ – на заздалегідь підготовленому стенді для них підготували два слова: „РОДИНА” і „БІБЛІОТЕКА”, а дітвора маркером вписувала слова, які у них асоціаціюються з цими словами.

    Також було проведено мовну відео-вікторину „Гра слів”. 

Бібліотекар озвучила для діток виставку літератури, яку підготували до свята та розповіла цікаві факти про мови світу та зокрема про українську. 

Мовні ігри та вправи – це не просто розвага, а потужний інструмент для розвитку мовленнєвих навичок. Ці креативні та захопливі завдання, спрямовані на покращення розуміння, вимови та активного використання мови.

Того дня в бібліотеці було весело, пізнавально і цікаво. 







Немає коментарів:

Дописати коментар