пʼятниця, 8 грудня 2023 р.

Святий Миколай завітав до бібліотеки!

 


    Грудень – щедрий на свята місяць. З особливою любов’ю та нетерпінням зустрічають діти та дорослі перше новорічне диво - День Святого Миколая Чудотворця. Історія цього свята має дуже давню, цікаву історію… Усе життя єпископа Миколая – нескінченна низка благодіянь і чудес. Він допомагав усім християнам та багатьох людей зцілив: сліпим повернув зір, кульгавим – нормальну ходу, німим – мову. Багатьох у злиднях збагатив, голодним їжу подавав, кожному при будь-якій нужді був помічником і заступником, швидко з’являвся там, де був потрібний. Святий Миколай ходить і донині, допомагає та дарує добрим людям подарунки.

День Святого Миколая в Україні є особливо бажаним і довгожданим дитячим святом. За традицією, напередодні, в ніч, Святий Миколай приносить дітям подарунки і кладе їх під подушкою. Серед дітей встановилася традиція писати листи Святому Миколаю, де вони розповідають, що хорошого чи поганого зробили протягом року.

Ось і до нашої бібліотеки завітав справжній святий Миколай! З подарунками для наших найактивніших читайликів!

 На заході дітям розповіли про історію святого та традиції святкування цього свята і ознайомили з книжковою виставкою „Хай Новий рік з добром до вас іде”.

    А далі прийшов сам святий Миколай! Малеча розповідала приготовані саме для нього вірші та разом співали „Ой, хто, хто Миколая любить”)  

Дякуємо за допомогу в організації свята Відділ освіти, культури, молоді і спорту, та особисто начальниці відділу - Наталії Дреботі!

Хай кожне зимове свято приносить дітям радість, задоволення, пізнання нового. Бажаємо усім нашим користувачам та їх родинам радісних свят, миру, щастя і здоров’я!



Немає коментарів:

Дописати коментар