суботу, 4 липня 2020 р.

Книгоманія - 2020. завершальний етап




     Відбувся завершальний етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія - 2020»!
Ініціатором проведення Конкурсу є  Громадська організація “Форум видавців”,  на території нашої області - Закарпатська обласна бібліотека для дітей та юнацтва за підтримки департаменту культури Закарпатської ОДА.
   Впродовж декількох місяців учасники Конкурсу, учні 6-7 класів області, читали книжки, розповідали про них, змагаючись з іншими книгоманами та довели, що вони є справді «суперчитачами» своїх районів та міст. А ще вони мали чудову нагоду побувати на онлайн-зустрічах на сторінці Форум Видавців з улюбленими українськими дитячими письменниками та письменницями: Сашком Дерманським, Галиною Вдовиченко, Іваном Андрусяком,  Валентиною Захабурою.
   У зв’язку з поточною ситуацією в країні, пов’язаною із превентивними заходами щодо поширення коронавірусу обласний етап Конкурсу був проведений дистанційно: учасникам були надіслані тестові завдання, відповіді на які й оцінювало компетентне журі, до складу якого увійшли Наталія Ребрик (голова журі), Оксана Дурунда, Наталія Сіяниця, Тетяна Вудмаска, Нателла Терещенко.
   За результатами оцінювання перемогу  та головний приз – поїздку на Фестиваль «Книгоманія» у Львові отримала Драбюк Святослава, учениця Ужгородської ЗОШ І-ІІІ ступенів №5 з поглибленим вивченням іноземних мов. ІІ місце здобула Стегура Сабіна, читачка Полянської сільської бібліотеки Свалявського району, ІІІ місце – у Марцій Ксенії (КЗ «Жденіївська селіщна бібліотека» Воловецького району).
   Кожен з учасників обласного етапу Конкурсу "Книгоманія-2020" обов’язково отримає Диплом за активну участь та подарунки від департаменту культури Закарпатської обласної держадміністрації.
    На жаль, пандемія та карантин внесли руйнівні зміни щодо поїздки  переможців до Львова на Дитячий форум навіть у вересні, але сподіваємось, що Фестиваль «Книгоманія-2020»-таки відбудеться!
       Вітаємо переможців конкурсу і дякуємо всім учасникам.
Довідка: Всеукраїнський конкурс дитячого читання «Книгоманія» проводиться з метою популяризації культури читання серед дітей з 2005 року. Всього у Конкурсі за роки проведення взяло участь понад 1 мільйон школярів з усіх областей України. Конкурс відбувся у 376 районах, 141 місті, понад 8600 школах та у 880 дитячих і сільських бібліотеках. Загалом на Фестивалі «Книгоманія» у Львові побував 791 переможець з усіх областей України.


Джерело: https://zodub.com.ua/news/50



Немає коментарів:

Дописати коментар