пʼятницю, 26 квітня 2019 р.

Всеукраїнський конкурс дитячого читання "Книгоманія-2019"- 3-й етап








     

    18 квітня у головній дитячій книгозбірні краю зібралися лідери дитячого читання, найерудованіші діти Закарпатської області для участі у заключному етапі Конкурсу
Організаторами Конкурсу є Громадська організація «Форум видавців», «Український інститут книги», на території області – Закарпатська обласна бібліотека для дітей та юнацтва за підтримки департаменту культури Закарпатської ОДА. Генеральним партнером виступив ПАТ “КРЕДОБАНК”.
Почесна гостя, яка приїхала спеціально, щоб зустрітися з найкращими читачами Закарпатської області, письменниця, директор «Видавничого центру «12», авторка  дитячих соціальних проектів Олена Осмоловська, привітала юних книгоманів з святом книги та побажала успіху всім учасникам змагання.


   За умовами Конкурсу учасниками є всі охочі учні 7-х класів; журі оцінювало їх за такими критеріями: ведення Читацького Щоденника, виступи із розповідями про прочитану та описану в Щоденнику книжку. Винагородою за перемогу є поїздка до Львова на Фестиваль дитячого читання.
Цього року для книгоманів другого етапу Генеральний партнер Конкурсу ПАТ «КРЕДОБАНК» підготував спеціальний конкурс «Читаємо з Kredobank», переможець якого отримає приз – подорож до старовинної європейської столиці Варшави та відвідає місце, яке вражає навіть дорослих – Центр науки «Коперник». Керівник Ужгородського відділення «Кредобанку», Щубелка Тетяна Зіновіївна, прийшла на свято книги не з пустими руками – кожний з конкурсантів обласного етапу отримав від партнера Конкурсу подарунки.
«Суперчитачем – 2019» в Закарпатський області стала Вероніка Бігун, учениця 7-го класу Чернянської ЗОШ І-ІІІ ступенів Виноградівського району, бібліотека-філія с. Черна. Цінними подарунками журі відзначило Вероніку Гапак, Василину Легету, Дарину Гозду, Єву Петричко та Назара Пойду.
За сприяння департаменту культури ОДА кожен конкурсант отримав подарунки, а саме книжки.
      Голова журі, Наталія Ребрик, відмітила здібності та талановитість кожного з конкурсантів. «Хай блиск, який ми побачили сьогогдні в очах кожного з вас, ніколи не згасне», – побажала вона юним книгоманам. 
Вітаємо Вероніку Бігун та чекаємо від неї нових вражень, нових знайомств на Фестивалі дитячого читання «Книгоманія», який буде проводитися у місті Львові 17-19 травня 2019 року.

Джерело Закарпатська обласна бібліотека для дітей та юнацтва







Немає коментарів:

Дописати коментар