неділю, 25 січня 2015 р.

Бібліографічний огляд: « Новеньку книгу прочитай – у світ цікавий завітай»

                     
      Юні наші користувачі! 
 До вашої уваги книжкова виставка  «Нові книги – нові зустрічі». На цій виставці  представлені нові книги, які надійшли до нашої бібліотеки.  І разом з героями  книг ви поринете у незвичайний,  світ пригод і таємниць.

                                          
        Прилуцький, О. І.  
Здрастуй, моя Басю  : [повість : для мол. шк. віку] / О. І.           Прилуцький. - Черкаси : Відлуння-Плюс, 2011. - 48 с.


Книга "Здрастуй, моя Басю" Олександра Прилуцького — повість, що складається з семи пов'язаних сюжетами та героями оповідань. Автор з допомогою образів дідуся-єгеря Михайла, його онуків Дмитрика і Лесі прививає юному читачеві любов до природи, до братів наших менших, яким в тій чи іншій ситуації рятують життя...

  Давидова, О. 

   Розумні ігри для малят / Оксана Давидова; 
худ.У.  Балан. – К.: Мамине сонечко, 2013. – 36 с.
Яскрава книжка з гарними виразними малюнками навчить вашу дитину від 2 до 5 років головних кольорів, основ лічби, розвине дрібну моторику, мовлення, знання про світ. І все це весело граючись з Котиком та Мишкою.


Кудрявская, Л. Б.
Азбука природы  : стихи для мл. и сред. шк. возраста / Людмила Борисовна Кудрявская . – Ужгород : Вид-во Олександри Гаркуші , 2013. – 112 с.

Вишенька і огірочок, тюльпан і незабудка, собака та кішечка, антилопа гну й рожевий птах фламінго, і ще багато інших мешканців нашої Землі проведуть вас поетичними та загадковими лабіринтами живої Природи, якщо ви відкриєте нову віршовану книгу Людмили Кудрявської про дивовижний, надзвичайно різноманітний і яскравий світ, в якому нам з вами, шановні читачі, пощастило жити.


Кучеренко, В. И.

Громобой / В. И. Кучеренко. – К.: ЭКО – Продакшин, 2013. – 80 с.
              Авторские сказки сборника «Громобой» знакомят детей с историческими событиями эпохи монгольского нашествия, формируют богатый внутренний мир мастерским изображением героев, их поступков. Это путь к познанию вещей и явлений, ключик к пониманию морально-этических понятий добра и зла, силы и слабости, сострадания и любви, равнодушия и ненависти. Герои современных сказок этого сборника помогают открывать мир, знакомят с опытом поколений, в свою очередь развивая разум и чувства.


 Мудра скриня для дитини : молодший дошкільний вік : від 3 до 5 років. Ч. 2 / уклад. Л. В. Яковенко. – Харків : Талант, 2011. – 464 с.
До молодшого дошкільного віку відносять малят 3-5 років. Що мудрого, цікавого і корисного приготувала для них досить солідна за обсягом «Мудра скриня»? Це дібрані відповідно до вікових особливостей дітей твори про Україну та рідну мову, про природу і про матір, про працю і професії, про ігри і дитячі взаємовідносини. Тут і фольклорні твори, і вірші та оповідання українських та зарубіжних авторів. Є сміховинки і навіть розділ для маленьких акторів з театралізаціями за мотивами народних казок. Взагалі, казок у «Скрині» чимало – народних і авторських, адже читацька аудиторія цього віку особливо небайдужа до них. Укладена збірка згідно базового програмного розвитку дитини дошкільного віку «Я у світі». Видання покликане допомогти батькам та вихователям розвинути у малечі любов до книги та художнього слова, збагатити словниковий запас, сприяти формуванню гармонійної, духовно багатої особистості.



Дорошенко, В.
Пригоди Солі та Олі / Вадим Дорошенко; худ. А. Терещенко. – К.: Мамине сонечко, 2013. – 36 с.

Маленькі читачі познайомляться із неймовірними пригодами двох сестер Солі та Олі. Не зважаючи на те, що одна із них дуже висока, а інша дуже низька – їм обом дуже весело і цікаво. Книга вчить дружби і поваги о батьків та до ближнього, любові і добру.

 Чеські народні казки/ В.В. Заремба./. -К.: ПП «Агенство по розповсюдженню друку», 2013. -88 с.
До книги увійшли тексти відомих чеських народних дитячих казок. У них розкривається народна мудрість чеського народу, що передається від покоління до покоління, все що є вартим уваги нащадків, життєвий досвід, мрії народу, його почуття, а також відображаються важливі історичні події. Казки мають повчальний характер, і в них завжди є певна мораль.


 Пронь, Л.
На крилах року: для дітей дошк. та мол. шк. віку / Л. Пронь ; худож. В. Волонтирець. - К. : АВІАЗ, 2013. - 48 с.
Книга «На крилах року» допоможе юним читачам пізнавати навколишній світ у веселій та ігровій формі. Забавні вірші запрошують юних читайликів у світ нев’янучої краси рідної землі!



Кіплінг, Р.
         Ріккі-Тіккі-Таві : Казки і оповідання / Р. Кіплінг; Пер. з англ. Б.Лети; іл. О. Воронкової. – К.: Країна Мрій, 2014. – 208 с.
Рікі-Тікі-Таві - молодий мангуст, головний герой оповідання. Під час повені потоком води його забирає від батьків. Отямившись, він опиняється в саду будинку, де живе сім'я англійців. Захистивши їх сина Тедді від отруйної змійки Кара, Рікі-Тікі-Таві відразу ж стає їх другом. Він досліджує будинок і сад, знайомиться з їх мешканцями: птахом-кравцем Дарзі і його дружиною, гігантською білозубкою Чучундрой - і стикається з кобрами Нагом і Негайно.

Рікі-Тікі-Таві з'ясовує, що кобри хочуть вбити живуть в будинку людей. Він вступає у двобій спочатку з Нагом, а потім з Негайно і знищує їх невилупившихся дитинчат, щоб врятувати своїх друзів.





Немає коментарів:

Дописати коментар