вівторок, 17 лютого 2015 р.

Обласний конкурс дитячого читання "Лицар книги видавництва "Карпати"

  
70 р. заснувавння Всеукраїнського державного
                             видавництва "Карпати"
   Положення 
              про обласний конкурс дитячого читання "Лицар          книги видавництва "Карпати".
       Конкурс є відкритим і проводиться як творче змагання серед дітей віком 7-15 років (учнів 1-9 класів) який спрямований на підвищення читацької активності дітей, популяризації книг закарпатських авторів та присвячений відзначенню 70-ї річниці заснування Всеукраїнського державного видавництва "Карпати".
    Організатори Конкурсу-Закарпатська обласна бібліотека для дітей та юнацтва та Всеукраїнське державне видавництво "Карпати". Співорганізатори Конкурсу - управління культури Закарпатської ОДА, Закарпатська організація Національної спілки письменників України.
                    Мета проведення Конкурсу:
  • підвищення рівня культурного розвитку дітей через заохочення їх до системного читання сучасної краєзнавчої літератури, творів закарпатських письменників;
  • сприяння створенню належних умов для вільного доступу до джерел інформації незалежно від рівня розвитку дитини, її інтелектуальних можливостей та місця проживання;
  • підвищення суспільного значення і ролі спеціалізованих бібліотек для дітей в прпоцесі соціальної адаптації та набуття культурної компетентності дітей.
                                  Завдання Конкурсу:
  • вироблення у дітей навичок самостійної роботи з книгою, критичного анлізу, переосмислення і творчої інтерпритації прочитаного;
  • активна робота із залучення до читання дітей, які немають навичок чи потреби постійного читання;
  • популяризація найкращих зразків науково-популярної, художньої, краєзнавчої, образотворчої літератури, що вийшли у видавництві "Карпати".
  • привернення уваги громадськості, засобів масової інформації до проблеми дитячого читання та книгорозповсюдження.
Проведення Конкурсу:
  • Конкурс проводиться серед дітей віком 7-15 років (учнів 1-9 класів) з лютого до вересня 2015 року в два етапи:
  • 1-й етап (міський/районний) проводиться з 1 лютого  до 10 вересня 2015 р. на базі центральних районних/міських бібліотеках для дітей області.
  • 2-й етап (обласний) проводиться 29 вересня 2015 р. в м. Ужгород на базі Закарпатської обласної бібліотеки для дітей та юнацтва і передбачає церемонію нагородження переможців і присвоєння їм звання "Лицар книги видавництва "Карпати".

Немає коментарів:

Дописати коментар