четвер, 30 травня 2024 р.

„Сонячний настрій дитинства” Розважальна програма до Дня захисту дітей

 

    Щорічно, 1 червня, в Україні і світі відзначається радісне і веселе дитяче свято – Міжнародний день захисту дітей.

Вже традиційно, до Дня захисту дітей, ми організували свято, на яке запросили діток – учнів 3 класу ЗЗСО №1 з класоводом Мариною Мельничук. Для них ми підготували велику та цікаву програму!

На початку заходу бібліотекарі привітали маленьких користувачів книгозбірні зі святом та з початком літа та подарували їм бейджики „Я щаслива дитина”, які дітки одразу ж прикріпили)

Завідувачка бібліотеки Єва Дідик розповіла діткам про історію його святкування та наголосила про особливу важливість цього Дня для всіх діток України, так як багато з них зараз потерпають від війни.

Бібліотекар Любов Лазоряк провела з малечею цікаву ігротеку „Продовжи прислів’я”. На спеціально підготовленому стенді було прикріплено початок прислів’я, а дітки серед багатьох варіантів шукали потрібний і прикріплювали до дошки „закінчення”.

   Свято продовжив майстер-клас з оригамі, яке з третьокласниками провела Тетяна Хан, яка переїхала в наше містечко на початку війни, і з того часу тут проживає. До війни Тетяна Олексіївна працювала викладачем орігамі в Центрі дитячої творчості (Харків) і займалася з дітками – вчила їх працювати з папером в техніці оригамі. Діти з захопленням повторювали за викладачкою, старанно складали і згинали папір) В результаті вийшли маленький та великий кораблики.

На дворі майже літо, і так не хочеться сидіти в приміщенні. Ось і ми, всі гайнули на подвір’я. Тут на дітлахів чекала наступна розвага – їм запропонували намалювати на асфальті свою мрію «Я малюю щасливе дитинство».

         А на завершення цього дня – ми підготували дуже пізнавальну екскурсію до приватного музею Василя Тушера. Тут екскурсантів чекала цікава розповідь власника, чучела птахів і звірів, колекція оленячих рогів, ікла, мальовані старовинні тарілки та кухлі. Пан Василь розповів діткам про природу Карпат та їх жителів і навіть зіграв на скрипці.

    Діти з великою цікавістю та захопленням слухали, задавали питання та фільмували все на свої телефони)

         Щиро дякуємо пану Василю Тушеру за цікаву розповідь, пізнавальну екскурсію та цікаво проведений час!

За іграми, розвагами та екскурсією, швидко і радісно сплинув час. Діти були в захваті, вони отримали заряд бадьорості, позитивної енергії та цікавої інформації!

Кожна дитина має невід’ємне право на життя, бути щасливою, навчатися, розвиватися, зростати в атмосфері любові та злагоди. А ми, в свою чергу турбуємось про них, щоб вони зростали достойними людьми та патріотами своєї Батьківщини.

#день_захисту_дітей 

















Немає коментарів:

Дописати коментар