суботу, 22 грудня 2018 р.

Рік Жовтої Свині






    У всіх жителів України вже давно з'явилася звичка асоціювати кожен Новий рік з якоюсь твариною. Все це прийшло до нас з сходу, адже там є 12-річний цикл, де кожен новий рік пов'язаний з якою твариною. Там вважається, що весь цей час буде залежати саме від тварини, з якою асоціюється рік. Починається цикл з Пацюка, а завершується на Свині (Кабанові).

      Покровителем 2019-го року буде останя тварина 12-го річного циклу – Свиня.
Але в теж час потрібно відзначити, що Китайський Новий рік настає пізніше нашого, все тому що він пов'язаний з місячним календарем і постійної дати не має.
   В 2018 Місячний новий рік настав 16 лютого, в 2019 набуде чинності 5 лютого і триватиме до 24 січня 2020 року.

12 тварин – покровителів свого року
        Одна східна легенда розповідає, як Будда вирішив покинути Землю. Перед тим як піти з Землі він запросив до себе з усіх околиць тварин. Але попрощатися з ним прийшли лише 12. Прощаючись, Будда залишив їм свій дар — кожному звіру 1 рік правління на землі. Їхні роки були призначені в тому порядку, в якому вони прибігли до Будди: рік Щура, Бика, Тигра, Кролика, Дракона, Змії, Коня, Вівці, Мавпи Півня, Собаки, Кабана. У такому порядку і увійшли ці назви в китайський гороскоп.
      Відповідно до східної космогонічної теорії, ці 12 міфологічних тварин китайського гороскопу є нічим іншим, як 12 космічних впливів, що діють у рік народження людини і тому формують її характер, особливості та багато в чому визначають її долю.
           Вважається, що астрологія виникла в Китаї приблизно в третьому тисячолітті до нашої ери. Фахівці в цій галузі завжди користувалися великою пошаною і повагою, до них зверталися за порадою імператори і воєначальники, представники влади й багаті торговці.
   Приблизно в середині другого тисячоліття до нашої ери в Китаї був розроблений 60-річний цикл, заснований на чергуванні 12 тварин (кожне з них керує одним роком) і п`яти елементів (вогонь, вода, земля, дерево, метал), привносять особливі риси в характер людини, що народилася в тому чи іншому році.
       Тварини, яким китайці довірили управління роками – щур, бик, тигр, кролик (кіт), дракон, змія, кінь, вівця (коза), півень, собака, свиня, – обрані не випадково. Згідно з легендою, саме ці звірі прийшли попрощатися з Буддою, коли той залишав Землю.
       За іншою версією, щура було доручено запросити інших звірів до імператора, який і повинен був вибрати управителів для років; по третє – між ними було влаштовано змагання з плавання та бігу. Всі легенди сходяться на тому, що права відкривати цикл щур домоглася нечесним шляхом, а хитрістю, а тому людям, що народилися у відведені їй роки, властива спритність.
     12 тварин, кожна з яких є покровителем свого року, розділені на чотири «тріади».
    У першу тріаду входять Щур, Дракон і Мавпа. Люди, що народилися у відповідні роки, енергійні та діяльні. Вони можуть бути дуже добрі або дуже злі, але не знають середини. Щура і Дракона відрізняє досить авторитарний стиль спілкування, Мавпа домагається свого більш дипломатичним шляхом. Здебільшого люди цих знаків розумні, чарівні, але схильні довіряти стереотипам.
    У другу тріаду входять Бик, Змія і Півень. Всі вони завойовують перемогу нелегкою працею, постійними і невтомними зусиллями. Їхня працьовитість гідна похвали, а вміння планувати свої дії заслуговує захоплення! До того ж люди, що народилися у відповідні роки, зазвичай ласкаві, терплячі й пунктуальні.
       Третю тріаду складають Тигр, Кінь і Собака. Вони як магнітом притягуються один до одного і відрізняються особливим, гуманістичним поглядом на світ, що, втім, не заважає Коню бути егоїстом. Людям цих трьох знаків притаманне вміння вправно вести бесіду, переконувати людей, легко налагоджувати контакти. Кожен з них має багато знайомих, але по-справжньому потребує лише одну близьку людину, якій зможе довірити всі секрети.
         Четверта тріада – Кролик (Кіт), Вівця (Коза) і Свиня. Їх відрізняє прагнення до красивого життя, загострене почуття прекрасного і виражені творчі здібності. Всі вони артистичні, володіють розвиненою інтуїцією і хорошими манерами. Їхні душі створені для любові і перетворюють її в справжнє мистецтво. Але при всіх своїх перевагах, знаки четвертої тріади ніби позбавлені якоїсь внутрішньої жорсткості, особливої енергетики, необхідної для справжнього успіху.
Стихія року в китайському гороскопі
          У стародавньому Китаї вважали, що всі явища, істоти і предмети у Всесвіті складаються з п'яти першоелементів або п'яти стихій (У-сін) - Метал, Дерево, Вода, Вогонь, Земля. Так і кожна тварина китайського гороскопу має позитивну, нейтральну та негативну стихію. Яка б тварина не опікувала поточний рік, цьому року буде притаманна своя стихія, котра буде заявляти про себе, створюючи вдалі або навпаки конфліктні комбінації подій. Тобто, на думку астрологів, якщо враховувати вплив стихій, то зовсім не обов'язково, що найбільш сприятливими роками для людини є ті роки, якими керує «її» тварина.
    Інь і ян - це два поняття з давньокитайського вчення Даосизм. Вони описуються як протилежні взаємодоповнюючі принципи. Інь відповідає жіночому, пасивному, що приймає, віддає і піклується, нетворчому, заперечуючому початку. До нього відносяться Місяць, тіні, Земля і ніч, а також парні числа. Ян відповідає чоловічому, діяльному, активному, динамічному, зачинаючому і продуктивному, творчому, стверджувальному початку. 
             До нього відносяться Сонце і світло, небо і день, а також непарні числа.

Згідно з ученням про інь і ян, вони чергують спрямованість дій людської спільноти. Вважається, що в рік інь люди використовуючи накопичені сили і ресурси, зосереджуються на завершенні незакінчених справ. У рік ян людина активізується на нових справах, просувається далі і вище. Від інь-ян-спрямованості залежить і відтінок панівної стихії («колір» року).
         Ділення об'єктів по інь-ян-властивостям у китайців і японців принципово різняться, тому невірно називати китайський гороскоп ще і японським, це дві різні філософії.





Немає коментарів:

Дописати коментар