середу, 7 серпня 2019 р.

Хіт-парад новинок





      Згідно розпорядження Кабінету Міністрів України від 07 листопада 2018 р. № 941-р «Про затвердження переліку книжкової продукції для поповнення бібліотечних фондів» Державною установою «Український інститут книги». Наша бібліотека отримала книги для дітей сучасних українських  та зарубіжних письменників.

Нові книги для молодшого шкільного віку

82-3-93
В 25
           Вдовиченко, Галина. Мишкові миші: для мол. і серед.шк.віку / Галина Вдовиченко; худож.- оформлювач та макет Інни Черняк. – Львів:  Вид. Старого Лева,2017.- 145 с.
   Одразу дві захопливі історії від відомої письменниці Галини Вдовиченко про пригоди мишачого рок-гурту – «Мишкові Миші» та «Зірковий час Мишкових Мишей» – виходять під однією обкладинкою. Що може об’єднати звичайну сіру мишу, комп’ютерну мишку, лабораторну, щура, лялькову, польову, кажана та хлопчика Мишка? Музика. Кожен у цьому особливому рок-гурті робить свою улюблену справу. Михайлик, сіра миша Мишкова, комп’ютерна мишка Джойстик, лабораторна миша Баська, смітниковий щур Гібсон, гламурна Глаша, кажан Лилик та Олько Камуфляж. А згодом і дівчинка Зірка. Та на шляху до злагоди та гармонії так багато перешкод...


821.161.2
К 92
        Купцова Любов. Майка і смугастик : для мол. шк. віку / Любов Купцова; худ. Женя Миронюк. – Львів: Видавн. Старого Лева, 2017. – 93 с .
         Ця невеличка пригодницька повість про двох друзів — кота Смугастика та дику руду білочку Майку. Їм ніколи не буває нудно, адже довкола стільки див! Чи не диво, що волохата гусінь перетвориться на яскравого метелика?   Чи не диво, що зайчик Вухань «захворів на вірші»? А чому синьокрила бабка вважає, що винайденням вертольота люди завдячують їй? Саме час про це дізнатися! 

 82-3-93
  М 74
       Мозер, Ервін  Чудові історії на добраніч /Ервін Мозер; пер. з нім. Нелі  Ваховської. – Чернівці: Книги – ХХІ; Чорні вівці, 2018.- 240 с.
   "77 добрих історій на добраніч від Ервіна Мозера. Хочете взнати, як затишно перезимувати під землею? Потрібно облаштувати собі тепленьку нірку, назбирати харчів, але найголовніше – покликати друзів: полярного ведмедика Улісса, кішечку Катріну, кмітливих мишенят Антьє й Антона й таємничого листопузого птаха! Тоді у вашій оселі пануватиме затишок, а захопливим історіям не буде кінця-краю. І не забудьте улюблену книжечку, від якої навіть пан Пугач передумав полювати мишок і тепер щовечора читає їм веселі оповідки."

 821.111
Д 45
  ДіКамілло, Кейт. Пригоди мишеняти Десперо: повість:для мол. і серед.шк.віку/Кейт ДіКамілло; пер. з англ.. В.Панченко;худож. І. Олейніков. – К.: Рідна мова,2018.- 208 с.:іл.. – (Серія «Шедеври дитячої літератури рідною мовою»).
      У мишачому сімействі Тіллінґів, що живе в стародавньому королівському замку, народилося мишеня, якого назвали Десперо. На відміну від своїх родичів, він мав хоробре і шляхетне серце, а ще любив читати і слухати музику. Якось він побачив принцесу Горошину і закохався в неї. А коли підступні щури хитрістю заманили принцесу в похмуре підземелля, Десперо, немов лицар в осяйних обладунках, урятував її від неминучої загибелі.


821.111
Т 66
        Треверс, Памела. Мері Поппінс. Мері Поппінс повертається: казкові повісті: кн. перша і друга: для мол. і серед.шк.віку/ Памела Ліндон Треверс; пер. з англ. Володимир  Панченко; худож. Арсен Джанік’ян. – Київ: РІДНА МОВА,2018. – 384 с. : іл.. – (Серія «Шедеври дитячої літератури рідною мовою»).
       Казкові повісті про дивовижні пригоди суворої, але справедливої няні Мері Поппінс та її непосидючих вихованців входять до золотого фонду світової дитячої літератури. Їх любять і читають діти всього світу.


     УДК 821.161.2
     Г  84
           Горицвіт Тетяна. Міські пригоди Лісової Шишки/Тетяна Горицвіт. –  Київ : АВІАЗ, 2018. – 128 с.
          Казкова повість для дітей. Головні герої – сучасні діти і лісові та міські живі тварини і рослини. Сюжет казки – квест-пошук загубленого друга. Основні проблемні питання: взаємодія людини і природи, екологія міста, сімейні стосунки, роль дитини в суспільстві. Казка написана довершеною лексично і синтаксично багатою українською мовою.

УДК 821.113.5
Г 12
       Гагеруп Клаус. Дівчинка,  яка рятувала  книжки / Клаус Гагеруп. Переклад  Наталія Іваничук. Намалювала Ліза Айсато. – Львів: Старого Лева, 2018. – 64 с. – (Ілюстровані історії та казки).
Анна, якій скоро виповниться десять, страшенно любить чита­ти. Якось вона дізнається, що стається з тими книжками, яких ніхто не позичає в бібліотеці. Їх просто знищують! А це значить, що всі її улюблені друзі, яких вона знайшла у книжках, теж можуть зникнути. Чи зуміє дівчинка знайти спосіб, як цьому зарадити? І чи зможе розкрити таємницю історії про зачарований ліс та її загадкового автора? Любов до книжок та до нових світів, які вони відкривають, мають їй у цьому допомогти.
УДК 821.161.2
М 19
        Малик Галина. Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії: повість: У трьох книгах. 
[ Мал. Грася Олійко]. – К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2009. - 224 с., іл.
       Герої популярної трилогії «Незвичайні пригоди Алі», яку написала улюблена казкарка української малечі Галина Малик, допоможуть тобі зрозуміти, що все-все на світі залежить від кожного з нас. А найбільше від нас залежить наше майбутнє! І тому дуже важливо доводити усі справи до кінця і, подібно до дівчинки Алі, відважно боротися з брехливими обіцянками-цяцянками та іншими сяк-таками. Адже через невиконані обіцянки наше майбутнє може перетворитися на мильну бульбашку...




 Астрід Ліндґрен
Astrid Anna Emilia Lindgren
Роки життя: 1907–2002

      Шведська дитяча письменниця. Її книжки перекладені більш ніж 85 мовами та видані більше ніж у 100 країнах. Нині вона найбільш відома завдяки своїм творам про «Карлсона, який живе на даху» та «Пеппі Довгапанчоху». Але у видавництві «РІДНА МОВА» вийшли інші твори знаменитої письменниці.


821.113.6
Л 59
         Ліндґрен, Астрід.  Мадікен: ч. 1 : повість: повість: для ст. дошк. і мол. шк. віку/ Астрід Ліндґрен; пер. зі швед. Галина Кирпа; худож. Наталія Демидова.– Київ: РІДНА МОВА, 2017. – 120  с.: іл. – (Серія «ЧИТАЙ РІДНОЮ МОВОЮ!»).
Мадікен - весела, жвава й допитлива дівчинка. Маленька фантазерка то вигадує цікаві забави, то складає веселі пісні, то розповідає неймовірні історії… Проте вона чомусь постійно потрапляє в якісь халепи. Може, їй просто не щастить?! Читайте книжку і дізнаєтеся, що ще придумала вигадниця Мадікен.
821.113.6
Л 59
         Ліндґрен, Астрід.  Мадікен: ч. 2 : повість: повість: для ст. дошк. і мол. шк. віку/ Астрід Ліндґрен; пер. зі швед. Галина Кирпа; худож. Наталія Демидова.– Київ: РІДНА МОВА, 2017. – 80  с.: іл. – (Серія «ЧИТАЙ РІДНОЮ МОВОЮ!»).
Мадікен - весела, жвава й допитлива дівчинка. Маленька фантазерка то вигадує забави, то складає веселі пісні, то розповідає неймовірні історії... Проте вона чомуь постійно потрапляє в якісь халепи. Може, їй просто не щастить?! Прочитайте книжку і дізнаєтеся, як Мадікен перевіряла, чи є в неї дар яснобачення, і водила Лісабет до лікаря.


821.113.6
Л 59
         Ліндґрен, Астрід.  Мадікен: ч. 3 : повість: повість: для ст. дошк. і мол. шк. віку/ Астрід Ліндґрен; пер. зі швед. Галина Кирпа; худож. Наталія Демидова.– Київ: РІДНА МОВА, 2017. – 80  с.: іл. – (Серія «ЧИТАЙ РІДНОЮ МОВОЮ!»).
        Мадікен — весела, жвава й допитлива дівчинка. Маленька фантазерка то вигадує цікаві забави, то складає веселі пісні, то розповідає неймовірні історії… Проте вона чомусь постійно потрапляє в якісь халепи. Може, їй просто не щастить?! Прочитайте книжку і дізнаєтеся, як сестрички мандрували скутою кригою річкою, як святкували Різдво і як Мадікен продала сестру в рабство....



821.113.6
Л 59
         Ліндґрен, Астрід.  Діти з Бешкетної вулиці : кн.1 : повість: для ст. дошк. і мол. шк. віку/ Астрід Ліндґрен; пер. зі швед. Галина Кирпа; худож. Олександр Продан. – Київ: РІДНА МОВА, 2017.-128 с.: іл. – (Серія «ЧИТАЙ РІДНОЮ МОВОЮ!»).
         Лотта - найменша донечка в родині Німанів. Вона ще не ходить до школи, тож може втнути таке, чого старші діти вже не роблять. Скажімо, може вибігти на дощ, щоб краще рости, може розпустити тітоньці Берґ недоплетеного светра, може називати велику рожеву свинку ведмедиком Бурмилом, може вживати мало не лайливі слова, може безстрашно податися з дому щоправда, зовсім недалечко. Проте найбільше Лотта не любить самоти, тому з нею весело й цікаво.
821.113.6
Л 59
         Ліндґрен, Астрід.  Лотта з Бешкетної вулиці : кн.2 : повість: для ст. дошк. і мол. шк. віку/ Астрід Ліндґрен; пер. зі швед. Галина Кирпа; худож. Олександр Продан. – Київ: РІДНА МОВА, 2017.-72 с.: іл. – (Серія «ЧИТАЙ РІДНОЮ МОВОЮ!»).
        Пригоди Лотти з Бешкетної вулиці продовжуються. Капризна донечка з родини Німанів цього разу знову показує свій норов і... пориває з родичами. Сподівається, що назавжди: Лотта йде жити до тітоньки Берґ, себто розпочинає, на її думку, самостійне життя... Що з того вийшло, розповідається в цій захопливій книжці.
Повість Астрід Ліндґрен про Лотту та дітей з Бешкетної вулиці — одна з найулюбленіших серед дітвори всього світу — неодмінно полюбиться і нашим маленьким читачам.

821.113.6

Л 59
         Ліндґрен, Астрід.  Ми всі з Гамірного: кн. 1 : повість: повість: для ст. дошк. і мол. шк. віку/ Астрід Ліндґрен; пер. зі швед. Ольга Сенюк; худож. Катерина Дудник. – Київ: РІДНА МОВА, 2017. – 120  с.: іл. – (Серія «ЧИТАЙ РІДНОЮ МОВОЮ!»).
             Кожна книжка видатної шведської письменниці Астрід Ліндґрен неповторна. Повість «Ми всі з Гамірного» - ніби осяяна теплим сонцем дитинства, проведеного у спілкуванні з природою. На хуторі Гамірному лише три садиби, але шестеро дітей, які живуть там, не мають часу нудьгувати. Ти дізнаєшся, як вони бавляться, як допомагають батькам, як готуються до свят і ще багато цікавих і веселих історій.
821.113.6
Л 59
         Ліндґрен, Астрід.  Ще про нас дітей з Гамірного: кн. 2 : повість: повість: для ст. дошк. і мол. шк. віку/ Астрід Ліндґрен; пер. зі швед. Ольга Сенюк; худож. Катерина Дудник. – Київ: РІДНА МОВА, 2017. – 144  с.: іл. – (Серія «ЧИТАЙ РІДНОЮ МОВОЮ!»).
          Кожна книжка видатної шведської письменниці Астрід Ліндґрен неповторна. Повість «Ще про нас, дітей з Гамірного» — ніби осяяна теплим сонцем дитинства, проведеного у спілкуванні з природою. У Гамірному лише три садиби, але шестеро дітей, які живуть там, не мають часу нудьгувати. Ти дізнаєшся, як вони бавляться, як допомагають батькам, як готуються до свят і ще багато цікавих і веселих історій.



821.113.6
Л 59
         Ліндґрен, Астрід.  Ще про нас дітей з Гамірного: кн. 2 : повість: повість: для ст. дошк. і мол. шк. віку/ Астрід Ліндґрен; пер. зі швед. Ольга Сенюк; худож. Катерина Дудник. – Київ: РІДНА МОВА, 2017. – 144  с.: іл. – (Серія «ЧИТАЙ РІДНОЮ МОВОЮ!»).
          Кожна книжка видатної шведської письменниці Астрід Ліндґрен неповторна. Повість «Ще про нас, дітей з Гамірного» — ніби осяяна теплим сонцем дитинства, проведеного у спілкуванні з природою. У Гамірному лише три садиби, але шестеро дітей, які живуть там, не мають часу нудьгувати. Ти дізнаєшся, як вони бавляться, як допомагають батькам, як готуються до свят і ще багато цікавих і веселих історій.

821.113.6
Л 59
         Ліндґрен, Астрід.  У Гамірному  дуже весело: кн. 3 : повість: повість: для ст. дошк. і мол. шк. віку/ Астрід Ліндґрен; пер. зі швед. Ольга Сенюк; худож. Катерина Дудник. – Київ: РІДНА МОВА, 2018. – 160  с.: іл. – (Серія «ЧИТАЙ РІДНОЮ МОВОЮ!»).
      Неймовірні пригоди дітей із Гамірного тривають і далі — вони не менш захопливі та карколомні, ніж у перших двох книжках. Чого лише варті пошуки Скрині Мудреців! А догляд за ягнятком Понтусом!.. Юні друзі опановують і секрети заробляння грошей, створивши своє власне «Товариство зі збуту вишень». Іскрометний гумор тут — на кожній сторінці книжки, геніальна Астрід Ліндґрен не зраджує свого таланту великої оповідачки і знавця дитячих сердець.

821.113.6
Л 59
      Ліндґрен, Астрід. Мадікен: повість: для ст. дошк. і мол. шк. віку/ Астрід Ліндґрен; пер. зі швед. Галина Кирпа; жудож. Наталія Демидова. – Київ: РІДНА МОВА, 2018.-184 с.: іл. – (Серія «Невигадані історії про доброту»).
     Мадікен — весела, жвава й допитлива дівчинка. Маленька фантазерка то вигадує цікаві забави, то складає веселі пісні, то розповідає неймовірні історії Проте вона чомусь постійно потрапляє в якісь халепи. Може, їй просто не щастить?! Читайте книжку і дізнаєтеся, що придумала вигадниця Мадікен.

Немає коментарів:

Дописати коментар