пʼятницю, 15 лютого 2019 р.

Книгоманія 2019







Книгоманія-2019
Розшукуються книгомани-суперчитачі в усіх куточках України!

    1 лютого стартував 15 Всеукраїнський конкурс дитячого читання «Книгоманія» для учнів 7 класів.
Співорганізатори конкурсу: ГО «Форум видавців», ДП «Український інститут книги».
Генеральний партнер: ПАТ «КРЕДОБАНК» 
  «Основна ідея «Книгоманії» – популяризація читання. Цей конкурс дає можливість його учасникам здобути перемогу не завдяки особливим  талантам і здібностям, а тільки завдяки систематичному читанню. Учасники і переможці конкурсу мають можливість переконатися в тому, що вони не самотні у своїх літературних уподобаннях та подискутувати про улюблені книжки. І найголовніше – ми хочемо, щоб кожна прочитана книжка стала для дитини захопливою подорожжю у цікавий та новий світ», – повідомляють організатори Конкурсу. 
  Упродовж 3-х місяців учасники читатимуть книжки, розповідатимуть про них, змагаючись з іншими книгоманами і, врешті, здобудуть титул «Суперчитач України».
Винагородою за перемогу стане поїздка до Львова на Дитячий форум – фестиваль «Книгоманія», який відбудеться 17-19 травня.
На Суперчитачів чекає урочиста Церемонія нагородження, зустрічі з улюбленими авторами та ровесниками-книгоманами, знайомство з історією та культурою Львова – Міста літератури ЮНЕСКО, цікаві пригоди на Дитячому форумі та Фестивалі дитячого читання “Книгоманія”.
 Також для переможців другого етапу Генеральний партнер Конкурсу ПАТ “КРЕДОБАНК” підготував спеціальний конкурс “Читаємо з Kredobank”, переможець якого отримає приз – подорож до Варшави!
   Отже, якщо учень 7-го класу хоче взяти участь в Книгоманії – гайда до найближчої дитячої бібліотеки!
   Вперше для учасників Конкурсу та всіх небайдужих до дитячої літератури та промоції дитячого читання у фейсбуці створено окрему відкриту спільноту – Таємне товариство книгоманів. Долучитися до групи можна за посиланням: bit.ly/knyhomania_2019. У цій спільності буде розміщено  інформацію про перебіг Книгоманії-2019, цікаві та корисні факти про читання, книжки та авторів, а також відбудуться різноманітні конкурси та голосування.
   Довідка:

Всеукраїнський конкурс дитячого читання «Книгоманія» проводиться з 2005 року. Всього у Конкурсі за роки проведення взяло участь понад 1 мільйон школярів з усіх областей України. Конкурс відбувся у 376 районах, 141 місті, понад 8600 школах та у 880 дитячих і сільських бібліотеках. Загалом на Фестивалі “Книгоманія” у Львові побував 791 переможець з усіх областей України.


ЗАТВЕРДЖУЮ
Директор
Громадської організації
«Форум видавців»
     
                              К.Шевченко
“25” січня 2019 р.

ЗАТВЕРДЖУЮ
Директор
державної установи
«Український інститут книги»

                           О. Коваль
“25”січня 2019 р.

















ПОЛОЖЕННЯ
про Всеукраїнський конкурс дитячого читання
«КНИГОМАНІЯ-2019»

1. Загальні положення
1.1. Це Положення визначає порядок проведення Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія-2019» (далі – конкурс).
1.2. Конкурс проводиться з метою:
- підвищення рівня читацької та культурної компетентності дітей через заохочення їх до систематичного читання; розвитку комунікативних навичок, критичного мислення, кращої соціалізації і самореалізації завдяки читанню;
- підвищення суспільного значення і ролі шкільних, сільських і дитячих бібліотек в процесі соціальної адаптації і набуття культурної компетентності дітей;
- сприяння створенню належних умов для рівного доступу до книжок і літератури на різних, у тому числі електронних, носіях, незалежно від рівня розвитку дітей, їхніх фізичних та інтелектуальних можливостей, забезпеченості і місця проживання.
- популяризації читання серед дитячого населення України.
1.3. Основними завданнями конкурсу є:
- активізація роботи шкільних, сільських, дитячих бібліотек;
- покращення комунікації і взаємодії між шкільними, сільськими, дитячими та юнацькими бібліотеками;
- збільшення кількості читачів у шкільних, дитячих та сільських бібліотеках;
- популяризація найкращих надбань української і світової класичної та сучасної літератури;
- консолідація зусиль громадськості, бізнесу, державних і недержавних організацій, установ і закладів, засобів масової інформації для вирішення проблеми дитячого читання.
1.4. Головним організатором конкурсу є Громадська організація “Форум видавців” (далі - “Форум видавців”), що забезпечує організаційне проведення конкурсу «Книгоманія-2019» та Фестивалю дитячого читання «Книгоманія».


1.5. Співорганізатором конкурсу «Книгоманія-2019» та Фестивалю дитячого читання «Книгоманія» є державна установа “Український інститут книги” (далі - Інститут).
2. Учасники конкурсу
2.1. Учасниками конкурсу є всі охочі учні 7 класів закладів загальної середньої освіти незалежно від підпорядкування, типів і форми власності (далі – НЗ) та читачі сільських, дитячих і юнацьких бібліотек областей України, в тому числі читачі бібліотек об’єднаних територіальних громад (далі – учасники конкурсу).

3. Організація, умови, строки проведення конкурсу
3.1. Для організації конкурсу в кожній області та в містах – обласних центрах створюється обласний та міський Організаційний комітет, до складу якого входять представники базових організацій:
3.1.1. для всіх областей:
обласної бібліотеки для дітей, обласної бібліотеки для юнацтва, громадських організацій, а також представники департаментів культури, освіти, сім’ї, молоді та спорту обласних адміністрацій;
3.1.2. для міст - обласних центрів:
ЦБ для дітей/ЦБС для дітей/філій ЦБС міста, громадських організацій, а також представники департаментів/управлінь культури, освіти, сім’ї, молоді та спорту, міських адміністрацій.
3.2. Організаційний комітет:
- погоджує і затверджує правила проведення конкурсу, план заходів та дату оголошення початку конкурсу в області/місті за погодженням з Інститутом;
- налагоджує зв’язки з координаторами конкурсу в районах області, містах обласного підпорядкування та ОТГ/ районах міста, школах міста;
- делегує частину своїх повноважень регіональним координаторам/районним координаторам міста;
- встановлює форми реєстраційних документів для участі у конкурсі та інформує про них Інститут;
- налагоджує підготовку та поширення інформаційних матеріалів конкурсу та інформує про них Інститут;
- надає консультативну, інформаційну і методичну допомогу координаторам на місцях;
- залучає письменників, журналістів і відомих осіб до проведення конкурсу;
- підсумовує та оприлюднює результати Конкурсу;
- спільно з Інститутом інформує громадськість та засоби масової інформації про перебіг та підсумки конкурсу.
3.3. Конкурс проводиться в наступні етапи:
3.3.1. Для школярів міст – обласних центрів:
1 етап (відбірковий)
НЗ, які виявили бажання, міські бібліотеки-філії ЦБ для дітей, сімейні бібліотеки міста
до 15 березня
2019 року
2 етап
ЦБ для дітей районів міста / бібліотеки-філії ЦБС
до 12 квітня
2019 року
3 етап (міський)
На базі однієї з ЦБС міста для всіх переможців 2-го етапу/ЦБС
до 26 квітня
2019 року

3.3.2. Для школярів областей:

1 етап (місцевий, відбірковий)
НЗ, які виявили бажання та бібліотеки сіл, селищ міського типу, міст районного підпорядкування, ОТГ (до яких входить кілька бібліотек)
до 15 березня
2019 року
2 етап (районний)
районні бібліотеки для дітей, центральні бібліотеки ОТГ
до 12 квітня
2019 року
3 етап (обласний)
обласна бібліотека для дітей
до 26 квітня
2019 року

Вказані дати – орієнтовні. Між етапами має минути не менше, ніж 2 тижні, а результати конкурсу мають надійти до Оргкомітету не пізніше 1 травня 2019 року.
Конкурс завершується Фестивалем дитячого читання «Книгоманія», який проводиться у місті Львові 17-19 травня 2019 року.

4. Порядок проведення конкурсу
4.1. Підготовчий етап конкурсу:
Організаційний комітет надсилає електронною поштою в НЗ, сільські та дитячі бібліотеки інформаційні матеріали, які містять умови проведення конкурсу, контрольні дати та інформацію про співорганізаторів та партнерів конкурсу.
Керівники НЗ, які бажають проводити конкурс, призначають координаторів конкурсу і надсилають до Оргкомітету підтвердження участі навчального закладу.
4.2. Порядок проведення конкурсу:
Перший (відбірковий) етап конкурсу проводиться в усіх закладах, які виявили таке бажання і повідомили про це Оргкомітет електронним листом до 1 березня 2019 року.
Координатор (шкільний бібліотекар або призначений директором школи вчитель, бібліотекар міської бібліотеки-філії ЦБ, сімейної бібліотеки міста, села, селища міського типу, міста районного підпорядкування, ОТГ) заохочує дітей до участі у конкурсі, інформує про можливість у разі перемоги стати учасником Фестивалю дитячого читання «Книгоманія».
Координатор готує реєстраційні відомості учасників для членів журі відповідно до додатку 5 до цього Положення.
Для участі у конкурсі потрібно вести записи в Читацькому щоденнику про прочитані книжки, які не входять до шкільної програми з літератури.
До участі у відбірковому конкурсному змаганні допускаються учасники, які прочитали і зробили записи про 4 прочитані книжки з української чи зарубіжної літератури, які не входять до шкільної програми. Координатор має стежити за тим, щоб учасники конкурсу прочитали різні книжки та допомагає учасникам підготуватися до змагання.
Кількість учасників змагання не повинна перевищувати 15 осіб.
У разі, якщо охочих взяти участь у змаганні буде більше – слід розділити їх на 2 чи більше груп, і в кожній з них провести окреме змагання.
Формат змагання визначається кожним закладом самостійно.
Якщо форматом змагання визначено виступи дітей із розповідями про прочитану та описану в Читацькому щоденнику книгу (одна на вибір членів журі), то розповідь може бути як заохочувального, так і критичного змісту, аргументована цитатами з книжки. Тривалість виступу кожного учасника не повинна перевищувати 5 хвилин.
Порядок виступів учасників визначається жеребкуванням.
Першому учасникові дається 5 хвилин на підготовку.
Оцінювання здійснюється у порядку та за критеріями викладеними у розділі 5 цього Положення.
Рішення Журі оголошується публічно відразу ж після закінчення змагання, визначення середніх балів учасників і підведення підсумків. Всі учасники отримують Сертифікат участі. Переможець отримує звання «Суперчитач школи/бібліотеки/…» і запрошується до участі у 2-му етапі конкурсу.
Координатор повідомляє переможця про умови, місце і дату проведення наступного етапу, передає реєстраційні документи та протоколи засідань журі координатору другого етапу.
Координатор 1-го етапу заповнює протокол засідання журі та додатки до нього, за формою згідно з додатком 1 до цього Положення.
Координатор 1-го етапу надсилає заповнений протокол засідання журі та додатки до нього, за формою згідно з додатком 1 до цього Положення і список учасників конкурсу та прочитаних ними книжок за формою згідно з додатком 4 до цього Положення у сканованому та електронному вигляді електронною поштою на адресу ГО «Форум видавців», обласного/міського Оргкомітету, а також координатора другого етапу не пізніше, як за 3 робочі дні до початку наступного етапу.
Також Координатор відбіркового етапу надсилає координатору 2-го етапу списки супроводжуючих осіб на 2-й етап з їх контактними даними.
Другий етап конкурсу проводиться для переможців першого етапу:
- в ЦБ районів міста / бібліотеках-філіях ЦБС для міст - обласних центрів,
- в районних бібліотеках та центральних бібліотеках ОТГ - для областей,
Завідувач відповідної бібліотеки стає координатором другого етапу або ж призначає одного з працівників бібліотеки. У сільській місцевості за потреби місце проведення 2-го етапу і, відповідно, його координатор обирається спільним рішенням координаторів першого етапу.
Журі конкурсу складається з 3 або 5 осіб: координатор, місцеві активісти, журналісти, письменники, переможці конкурсу минулих років.
Не включаються до складу журі координатори відбіркових етапів, родичі учасників конкурсу або інші особи, які можуть мати потенційний або реальний конфлікт інтересів.
Координатор готує реєстраційні відомості учасників для членів журі відповідно до додатку 5 до цього Положення.
Учасники перед початком змагання представляють членам журі свої Читацькі щоденники, які мають містити записи про 8 прочитаних книжок, які не входять до шкільної програми з української чи зарубіжної літератури, включно з книжками з першого етапу.
Формат змагання кожен заклад визначає самостійно.
Якщо формат змагання передбачає виступи дітей із розповідями про прочитану та описану в Читацькому щоденнику книгу (одна на вибір членів журі), то розповідь може бути як заохочувального, так і критичного змісту, аргументована цитатами з книжки. Тривалість виступу кожного учасника не повинна перевищувати 5 хвилин.
Порядок виступів учасників визначається жеребкуванням.
Першому учасникові дається 5 хвилин на підготовку.
Оцінювання здійснюється у порядку та за критеріями викладеними у розділі 5 цього Положення.
Переможець другого етапу отримує звання «Суперчитач району/...». Рішення журі оголошується публічно відразу ж після закінчення змагання. Переможці 2-го етапу запрошуються до участі у 3-му етапі.
Координатори 2-го етапу повідомляють переможців про умови, місце і дату проведення 3-го етапу.
Координатор 2-го етапу надсилає заповнений протокол засідання журі та додатки до нього, за формою згідно з додатком 1 до цього Положення і список учасників конкурсу та прочитаних ними книжок за формою згідно з додатком 4 до цього Положення у сканованому та електронному вигляді електронною поштою на адресу ГО «Форум видавців», обласного/міського Оргкомітету, а також координатора третього  етапу не пізніше, як за 3 робочі дні до початку наступного етапу. Також Координатор другого етапу надсилає координатору третього етапу списки супроводжуючих осіб на 3-й етап з їх контактними даними.
Третій етап конкурсу проводиться для переможців другого етапу у визначені терміни:
- на базі однієї з ЦБС міста для всіх переможців 2-го етапу/ ЦБС (для міст - обласних центрів);
- в обласній бібліотеці для дітей.
Журі конкурсу складається з 5 або 7 осіб: координатор, місцеві активісти, журналісти, письменники, переможці конкурсу минулих років.
Не включаються до складу журі координатори відбіркових етапів, родичи учасників конкурсу або інших осіб, які можуть мати потенційний або реальний конфлікт інтересів.
Список членів журі зазначається у протоколі засідання журі відповідно до додатку 1до даного Положення.
Координатор готує реєстраційні відомості учасників для членів журі відповідно до додатку 5 до цього Положення.
Учасники перед початком конкурсу представляють членам журі свої Читацькі щоденники, які мають містити записи про 10 прочитаних книжок, які не входять до шкільної програми з української чи зарубіжної літератури, включно з книжкам попередніх етапів.
Формат змагання - виступи дітей із розповідями про прочитану та описану в Читацькому щоденнику книгу (одна на вибір членів журі) Розповідь може бути як заохочувального, так і критичного змісту, аргументована цитатами з книжки. Тривалість виступу кожного учасника не повинна перевищувати 3 хвилин.
Порядок виступів учасників визначається жеребкуванням.
Першому учасникові дається 3 хвилини на підготовку.
Оцінювання здійснюється у порядку та за критеріями викладеними у розділі 5 цього Положення.
Переможець 3-го етапу отримує звання «Суперчитач міста/області». Рішення журі оголошується публічно відразу ж після закінчення змагання.
Переможці третього етапу стають учасниками Фестивалю дитячого читання «Книгоманія», який проводиться у місті Львові 17-19 травня 2019 року.
Якщо переможець попереднього етапу з різних причин не може взяти участь у наступному, він вибуває з конкурсу, його заміна іншим Учасником конкурсу не дозволяється.
Координатор 3-го етапу конкурсу не пізніше 28 квітня 2019 року надсилає в обласний/міський Оргкомітет заповнений протокол засідання журі з додатками до нього, за формою згідно з додатком 1 до цього Положення у сканованому та електронному вигляді.
4.3. Обласний Оргкомітет не пізніше 01 травня 2019 року надсилає ГО «Форум видавців»:
- підсумковий звіт про проведення конкурсу в області/місті затвердженого зразка відповідно до додатків 6/7 до цього Положення ;
- список переможців конкурсу із зазначенням контактних даних, в тому числі електронної скриньки, для включення в розсилку “Анкета переможця Книгоманія-2019”), прізвища, ім’я та по батькові, номер мобільного телефону одного з батьків;
- скановану копію свідоцтва про народження, кожного з переможців;
- скановану копію довідки у довільній формі про дозвіл на поїздку до міста Львова, за підписом одного з батьків;
- прізвища, ім’я та по батькові, посада, номер мобільного телефону, електронна пошта супроводжуючого бібліотекаря (1 супроводжуюча особа на 2-х дітей переможців (область та місто), а також скановану копію його/її паспорту,
- список учасників конкурсу та прочитаних ними книжок відповідно до Додатку 4 до цього Положення.

5. Журі. Критерії оцінювання. Нагородження переможців
5.1. Координатор конкурсу формує журі у складі 3, 5 або 7 осіб для 1-2 етапу, 5 або 7 осіб – для 3-го етапу, з числа бібліотекарів, вчителів, журналістів, письменників, громадських діячів, переможців конкурсу «Книгоманія» попередніх років.
Батьки та інші родичі учасників, інші особи, які можуть мати потенційний або реальний конфлікт інтересів, можуть бути спостерігачами на змаганні.
5.2. Змагання Учасників конкурсу та їх оцінювання відбуваються публічно, в присутності членів журі, інших Учасників конкурсу та спостерігачів.
5.3. Максимальна кількість балів, яку Учасник конкурсу може набрати, становить 12 балів, як сума балів за Читацький Щоденник, результати змагань та додаткові бали.
5.4. Система оцінювання на 1-му етапі конкурсу:
5.4.1. За ведення Читацького Щоденника Учасник може отримати максимально 6 балів.

Критерії оцінювання Читацького Щоденника:
2 бали
Містить ретельні записи про задану кількість прочитаних книжок
2 бали
Містить розгорнуту відповідь на запитання “Мої думки та почуття, які викликані прочитаним”
2 бали
Містить змістовний відгук на прочитану книгу, в тому числі висловлені оригінальні думки, які заохочують до прочитання

5.4.2. Бали за Читацький Щоденник виставляє кожен член журі.
Сума балів, яку виставили журі, підсумовується та ділиться на кількість членів журі. Остаточний бал вноситься до Протоколу.
5.4.3. Змагання між Учасниками конкурсу відбуваються публічно, і при проведенні змагань можуть бути присутні усі охочі. Система виставлення балів за змагання визначається відповідно до обраного закладом формату змагань. За підсумками змагання Учасник може отримати максимально 4 бали.
5.4.4. Кожен учасник може отримати додаткові бали, кількість яких не може перевищувати 2 бали.



Критерії нарахування додаткових балів Учаснику:
1 бал
Пости у соціальних мережах, в яких представлено враження Учасника від прочитаних книг. Посилання на пости члени журі повинні отримати не пізніше, ніж за 3 робочих дні до проведення Змагань
1 бал
Ініціювання та організація проведення в школі, бібліотеці або іншому публічному місці заходів та подій, спрямованих на популяризацію читання тощо

5.5. Система оцінювання на 2-му етапі Конкурсу:
5.5.1. За ведення Читацького Щоденника Учасник може отримати максимально 4 бали.

Критерії оцінювання Читацького Щоденника:
1 бал
Містить ретельні записи про задану кількість прочитаних книжок
1 бал
Містить розгорнуту відповідь на запитання “Мої думки та почуття, які викликані прочитаним”
2 бали
Містить змістовний відгук на прочитану книгу, в тому числі висловлені оригінальні думки, які заохочують до прочитання

5.5.2. Бали за Читацький Щоденник виставляє кожен член журі. Сума балів, яку виставили журі, підсумовується та ділиться на кількість членів журі. Остаточний бал вноситься до Протоколу.
5.5.3. Змагання між Учасниками конкурсу відбуваються публічно, і при проведенні змагань можуть бути присутні усі охочі. Система виставлення балів за змагання визначається відповідно до обраного закладом формату змагань. За підсумками змагання Учасник може отримати максимально 4 бали.
5.5.4.Кожен учасник може отримати додаткові бали, кількість яких не може перевищувати 4 бали.

Критерії нарахування додаткових балів Учаснику:
1 бал
Пости у соціальних мережах, в яких представлено враження Учасника від прочитаних книг. Посилання на пости члени журі повинні отримати  не пізніше, ніж за 3 робочих дні до проведення Змагань
1 бал
Ініціювання та організація проведення в школі, бібліотеці або іншому публічному місці заходів та подій, спрямованих на популяризацію читання тощо
2 бали
Демонстрація членам журі відео, в якому учасник ділиться враженнями від прочитаної книги і яке знаходиться у відкритому доступі (наприклад, в соцмережах, на YouTube), тривалістю по 1-2 хв та/або опублікованої рецензії на книжку на профільному сайті Посилання на відео/рецензію члени журі повинні отримати не пізніше, ніж за 3 робочих дні до проведення Змагань

5.6. Система оцінювання на 3-му етапі Конкурсу:
5.6.1. За ведення Читацького Щоденника Учасник може отримати максимально 2 бали.

Критерії оцінювання Читацького Щоденника:
2 бали
Містить змістовний відгук на прочитану книгу, в тому числі висловлені оригінальні думки, які заохочують до прочитання

5.6.2. Бали за Читацький Щоденник виставляє кожен член журі.
Сума балів, яку виставили журі, підсумовується та ділиться на кількість членів журі. Остаточний бал вноситься до Протоколу.
5.6.3. Змагання між Учасниками Конкурсу відбуваються публічно, і при проведенні змагань можуть бути присутні усі охочі. Система виставлення балів за змагання визначається відповідно до обраного закладом формату змагань. За підсумками змагання Учасник може отримати максимально 6 балів.
Кожен учасник може отримати додаткові бали, кількість яких не може перевищувати 4 бали.

Критерії нарахування додаткових балів Учаснику:
1 бал
Пости у соціальних мережах, в яких представлено враження Учасника від прочитаних книг (посилання на пости члени журі повинні отримати  до проведення Змагань)
1 бал
Ініціювання та організація проведення в школі, бібліотеці або іншому публічному місці заходів та подій, спрямованих на популяризацію читання тощо
2 бали
Демонстрація членам журі відео, в якому учасник ділиться враженнями від прочитаної книги і яке знаходиться у відкритому доступі (наприклад, в соцмережах, на YouTube), тривалістю по 1-2 хв та/або опублікованої рецензії на книжку на профільному сайті Посилання на відео/рецензію члени журі повинні отримати не пізніше, ніж за 3 робочих дні до проведення Змагань

5.7. Якщо для визначення переможця необхідно обрати серед кількох учасників, які набрали в сукупності (за Читацький щоденник та Змагання) однакову суму балів, то Члени журі обирають кожному такому учасникові книжку для виступу (5 - хвилинної презентації) з його списку прочитаних книжок (Читацького щоденника). Назви книжок, які представлятимуть чергові учасники, називаються не відразу, а безпосередньо перед тим, як виступатиме попередній учасник конкурсу. Тобто, перший учасник має 5 хвилин на підготовку до виступу, а перед тим, як він почне, оголошується назва книжки наступного учасника і так далі.
Результати кожного Учасника Конкурсу фіксуються у Протоколах відповідного зразка, які заповнює кожен член журі. Після цього координатор на підставі протоколів журі визначає середній бал кожного учасника і заносить його в протокол. Виступи оцінюються за 5-бальною шкалою, при цьому бажано, щоб оцінки кожного члена журі були диференційованими в усьому діапазоні оцінювання. Результати додаткових змагань також фіксуються у Протоколі.
5.8. Після визначення переможця кожного етапу його/її оголошують «Суперчитачем». Вручення дипломів «Суперчитач» для учасників 1-2 етапів наполегливо рекомендовано організувати на урочистих шкільних заходах.
5.9. Пропозиції та зауваження щодо організації та проведення конкурсу від батьків учасників конкурсу та спостерігачів надсилаються до Організаційного комітету впродовж 3-х робочих днів після закінчення етапу.

6. Оголошення підсумків конкурсу
6.1. Результати конкурсу оприлюднюють на офіційних сайтах районних/міських адміністрацій області/міста, ЦБС/ЦБ обласних державних адміністрацій, обласних бібліотек для дітей та залучених партнерів, на сайті bookforum.ua та офіційному сайті Інституту.
6.2. За результатами конкурсу оприлюднюється рейтинг шкіл, районних, міських бібліотек та  найкращих організаторів конкурсу. Відповідно до рейтингу Оргкомітет відзначає найкращих організаторів, школи та бібліотеки на місцях грамотами та подяками.

7. Відзначення Учасників конкурсу та фінансування
7.1. Кожен учасник першого етапу отримує Сертифікат учасника конкурсу. Макет Сертифіката для роздруку в місцях проведення кожного етапу конкурсу, затверджений з усіма співорганізаторами та спонсорами, надсилається координаторам етапу електронною поштою.
7.2. Переможці 1-3 етапів отримують звання і дипломи відповідного рівня та зразка.
Макети дипломів переможців 1-2 етапу «Суперчитач школи, бібліотеки/...» та «Суперчитач району/...» надсилаються координаторам для роздруку в місцях проведення конкурсу електронною поштою. Вручення дипломів і відзначення переможців етапів відбувається на урочистих заходах, що проводяться в НЗ і дитячих бібліотеках. Вручення дипломів організовують координатори.
7.3. Переможці третього етапу отримують звання і диплом «Суперчитач області» та «Суперчитач міста» та  стають учасниками Фестивалю дитячого читання «Книгоманія», який проводиться у місті Львові 17-19 травня 2019 року.
7.4. ГО «Форум видавців» забезпечує перебування переможців у Львові (за умови отримання належного фінансування) та готує спеціальну літературну й розважальну програму.
Проїзд переможців до міста Львова для участі у Фестивалі дитячого читання «Книгоманія» учасники забезпечують самостійно.
7.5. Джерелами фінансування конкурсу є:
- кошти Державного бюджету України, передбачені за бюджетною програмою КПКВК 1801560 «Забезпечення діяльності Українського інституту книги, підтримка книговидавничої справи та популяризація української літератури у світі»;
- кошти, виділені органами місцевого самоврядування;
- інші кошти, не заборонені законодавством.
7.6. ГО «Форум видавців» залишає за собою право відзначити окремих координаторів конкурсу за досягнуті результати при реалізації та вклад у розвиток конкурсу.

8. Перелік додатків до цього Положення:
Додаток 1 - Протокол засідання журі;
Додаток 2 - Додаток 1 до протоколу засідання журі, реєстраційна відомість учасників;
Додаток 3 - Додаток 2 до протоколу засідання журі, інформаційна картка переможця етапу;
Додаток 4 - Список учасників конкурсу та прочитаних ними книжок;
Додаток 5 - Реєстраційна відомість учасників етапу для члена журі.

9. Адреса організатора та співорганізатора конкурсу

9.1. Адреса Організатора ГО «Форум видавців»:
79005, м. Львів, а/с 6644
e-mail: knyhomania@bookforum.com.ua
матеріали по Конкурсу на сайті: bookforum.com

9.2. Адреса співорганізатора державної установи
“Український інститут книги”:
вул. Лаврська, 9, корп. 20, м. Київ, 01015
тел. (044) 290-20-45    


                                                                             Заступник директора з розвитку
                                      державної установи
                                                                       «Український інститут книги»

                           В.Ю. Кім

Немає коментарів:

Дописати коментар