середу, 23 травня 2018 р.

Канікули з книгою





В усі часи і у всіх народів книги і читання були предметом прославляння. Ще при зародженні писемності в одному єгипетському папірусі було написано: «Вклади своє серце в читання». Дійсно, книга і читання – це великі вчителі і вихователі людських душ. Все суспільнежиття  нерозривно пов`язане з книгою - племена, люди, держави зникали, а книга зростала разом з людиною, зворушувала серце, розум, пристрасті.
Читання – найважливіший спосіб освоєння і підтримки життєво важливих знань, цінностей і норм минулого і сьогодення, всього того, що складає основу світової та української культури. Зусилля нашої бібліотеки спрямовані на те, щоб читання стало необхідним, престижним і сучасним. Читаючи, дитина отримує з книги  нові знання, нові враження, але при цьому віддає їй свої думки, свої почуття, образи, фантазії. Саме в цьому є духовна сила читаючої дитини.
Дуже важливо правильно організувати дитяче читання, спрямувати його так, щоб дитина не розгубилася в безмежному книжковому морі, щоб спілкування з книгою стало звичним, і, що дуже важливо, приємним та улюбленим заняттям. А особливого значення це набуває влітку, коли дитина має безліч вільного часу і часто не знає, як його правильно використати.
23 травня до районної дитячої бібліотеки в гості завітали учні-другокласники  ЗОШ№3 разом з класоводом Шміло Русланою, для них проведено екскурсію у читальній залі,   бліц вікторину «Казковий герой» .
Для того, щоб у літку не було нудно  дітям запропоновано «меню» книг «На різні смаки»: Конечна О. Копійчані мандри,  Бедрик, Ю. Тьотя Бегемотя, Голобородько, В. Віршів повна рукавичка, Сухомлинський, В. О. Вогнегривий коник, Нестайко В. Пригоди в лісовій школі.  

Відгадки на загадки

Розгадування ребуса

Селфі з бібліотекарем Л.Лазоряк 
та класоводом Р. Шміло

Немає коментарів:

Дописати коментар